İğneada Öğretmen Kampı neden kapandı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm çalışanlar gibi öğretmenlerin de dinlenme hakları vardır. Yıllardır öğretmen evlerindeki ücretlerden, personele öncelik verilmemesinden şikayet edilir. Bazı tesislerin bakımsızlığı bazılarının ise hizmeti şikayet konusu olmuştur.

Hafta sonu tatili için birkaç öğretmenle yol aldığımız Kırklareli İğneada da karşılaştığımız bir durumu paylaşmak isteriz.

İğneada gerçekten görülmeye değer bir yer. Gerek çok uzun kumsalı gerekse henüz insanoğlunun harap etmemiş olması nedeniyle görülmeye değer. Buraya gelip ormanlarda gezmenizi o temiz havayı solumanızı, Dupnisa mağarasını ise mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Muhteşem bir mağara. İçine girince inanın klimalı bir odaya girmişçesine serinlersiniz ve 2.6km'lik mağarayı bir uçtan bir uca zevkle hayretle gezersiniz. Çok mütevazi, sakin bir yer İğneada. Yolları çok virajlı ama çok da kötü değil. Karadenizin serin suları sizi adeta büyüler nitelikte.

Gelmeden önce yaptığımız araştırmada kalınabilecek yerler arasında İğneada Öğretmen Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisleri olduğunu okumuştuk. Telefonla bir türlü ulaşamadık ve oraya vardığımızda bir bakalım dedik.

Bir de ne görelim koca sahilde boylu boyunca kurulmuş sosyal tesis harabeye dönmüş. Halktan aldığımız bilgilere göre burası geçen yıla kadar hizmet vermiş. Şimdi atıl durumda ve birilerine devredilecek tesis.

Bazı bakanlarımızın öğretmenevlerini özelleştirelim cümlelerini duymuştuk bu cümlelere çok da tepki göstermişlerdi öğretmenler. Özelleştirme İğneada'dan mı başlayacak acaba?

Yazık olur bu sosyal tesise birilerine peşkeş çekilir yada atıl bırakılırsa?

Denize sıfır konumda yeşillikler içinde küçük evlerden oluşan bir kamp alanı burası. Buraya çeki düzen verilse emin olun boş kalmaz ve Akdeniz'i aratmaz bu tesis.

Hafta sonu tatili olması münasebetiyle yetkililerle görüşemedik tesis hakkında ama bir açıklamaları varsa bekleriz ve yayımlamaktan imtina etmeyiz emin olsunlar. Belki valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün söyleyecek bir çift sözü vardır bu tesis hakkında?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber