Doktorlar C ve D hizmet grubu illerine atanırken kıdem şartına bakılmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı 21 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile, bazı değişiklikler yaptı.

Bilindiği üzere, yöentemliğin 20. maddesinde dönem tayinlerinde kimin kime tabi olacağını belirlemek üzere bir kıdem şartına yer verilmiştir. Kıdem şartı şu şekilde düzenlenmiştir: ". Eş durumu açısından kıdem sıralaması; Bakanlık Merkez teşkilatı kadroları, İl müdürleri, başhekimler, klinik şefleri, klinik şef yardımcıları, başasistanlar, kapsam dışı uzman tabipler, yan dal uzmanları, uzman tabipler, tabipler, diş tabipleri, eczacılar, 4 yıllık lisansiyerlerin atanabildiği kadro unvanları, 3 yıllık yüksek öğrenim mezunlarının atanabildiği kadro unvanları, 2 yıllık önlisans mezunlarının atanabildiği kadro unvanları, kadro unvanlarına bakılmaksızın 4 yıllık yüksek öğrenim mezunları, 3 yıllık yüksek öğrenim mezunları, 2 yıllık yüksek öğrenim mezunları, lise mezunları ve bunlarda eşitlik olması halinde hizmet süresi fazla olan, maaş derece-kademesi yüksek olan ve terfi tarihi kıdemli olan şeklindedir"

İşte bu şarta istisna getirilmiştir. Getirilen istisna şu şekildedir:

?Aynı unvanda olup eşlerden herhangi birinin, eş durumu nedeniyle tayin talebinde bulunduğu ilin kendisi için C veya D hizmet grubu il olması halinde kıdem şartı aranmaz.?

Sağlık Bakanlığı, personel dağılım cetveli doluluk oranına göre illeri, her unvan ve branşta en yüksekten en düşüğe doğru A, B, C, ve D olarak dört hizmet grubuna ayırmıştır. Doluluk oranı en yüksek ilk 20 il A, ikinci 20 il B, üçüncü 20 il C ve geri kalan iller D hizmet grubu olarak belirlenmiştir.

Yapılan bu düzenleme ile aynı unvanda olup, C ve D hizmet grubundaki bir ile nakil isteyenlerde artık kıdem şartı aranmayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber