Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınında patlama: 1'i polis, 8 yaralı/ Video

Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Etiler Koç Köprüsü çevresinde meydana gelen patlamada, yaşları 23 ile 55 arasında değişen 3'ü kadın 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'sinin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5'inin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındıkları ifade edilen açıklamada, bir yaralının da kendi imkanlarıyla gittiği özel bir hastaneden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildiği kaydedildi.

Açıklamada, hastanelerde tedavi gören yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğer 6 hastanın ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Bu arada, saldırıda yaralanan ''Agop'' adlı kişinin soyadının ise Demir olduğu öğrenildi. Aynı saldırıda polis memuru Seyfi Erdem, İETT şoförü Üzeyfe Erdem ile Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal ve Ceyhan Mercan da yaralanmıştı.

Öte yandan, özel hastaneden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilen yaralının kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Etiler'de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis 7 kişi yaralandı. Polis ikinci bir bombanın patlaması ihtimaline karşı bölgeyi boşalttı, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Etiler her iki yönde de trafiğe kapatıldı.

Etiler'de saat 09.00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Patlama nedeniyle biri polis 7 kişi yaralandı. Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü'nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi'nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi. Olay yerinde ambulanslar ile itfaiye araçları bekletiliyor.

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 7 kişinin isimleri belirlendi.

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubatlı'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal'ın ameliyata alınacağı bildirildi.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI BÖLGE BOŞALTILDI

İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi. Motosikletli bir kişinin durağa paketi bıraktığı iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de olay yerinde polisten bilgi alıyor.

Patlama yerinin hemen yakınında Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

ETİLER'DEKİ PATLAMADA AYAĞI KOPTU

İSTANBUL - İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralananlardan 3'ünün kadın, 4'ünün de erkek olduğunu bildirdi. Dokucu, ayağı kopan bir kadının ameliyata alındığını bildirdi.

Patlamanın ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dokucu, gazetecilere açıklama yaptı.

Dokucu, Etiler'deki patlamanın Şişli Etfal ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerine ambulanslarla 7 yaralı taşındığını belirtti. Yaşları 23 ila 55 arasında değişen yaralılardan 3'ünün kadın, 4'ünün de erkek olduğunu ifade eden Dokucu, ''Bu hastalarımızın ikisinde ağır olarak nitelendirebileceğimiz bir tablo söz konusudur'' dedi.

Ali İhsan Dokucu, birinin de polis olduğunu belirttiği yaralıların durumları hakkında şu bilgileri verdi:

''Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olan 45 yaşındaki bir bayan hastadır. Her iki ayağında da çok ciddi yaralanma vardır. Ayağının birinde tam kopma, diğerinde de ciddi bir yaralanma vardır. Şu dakikalarda ameliyathanede kendisine müdahale edilmektedir.

Aynı hastanedeki ikinci hastamız da bir bayandır. Onda yüzeysel şarapnel yaralanması var ancak hayati tehlikesi yok.

Şişli Etfal Hastanesinde ise ilgili arkadaşlarımızla beraber hastalarımızı ziyaret ettik. 5 hasta var bu hastanede. Bunlardan bir tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Kendisinde yüz yanığı ve yüzeysel yaralanmalar mevcuttur. Aynı zamanda bir solunum sistemi yanığı söz konusudur. Bu hastamızı yoğun bakımda biraz evvel ziyaret ettim. Bilinci yerinde olmakla beraber yoğun bakım şartlarına ihtiyacı olan bir hastamızdır.

Bir diğer hastamız 55 yaşında bir polis memuru. Aynı hastanemizde görevli bir polis memurumuzdur. Onda da yüzeysel yüz yanığı mevcuttur. Onun da serviste takibi yapılmaktadır. Diğeri hastalarımızda tamamen şarapnel yaralanmaları var. Herhangi bir hayati tehlike içermemektedir.''

Öte yandan, yaralı polisin Seyfi Erdem, İETT şoförünün ise Üzeyfe Erdem olduğu belirtildi. Diğer yaralıların isimlerinin ise Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal ve Ceyhan Mercan ile soyadı öğrenilemeyen Agof olduğu öğrenilmişti.

PATLAMA ELEKTRİKLİ BİSİKLETTEN

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş'taki patlamaya, elektrikli bisikletin üstüne konulan patlayıcının neden olduğunu bildirdi.

Çapkın, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bu sabah saat 08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konulmuş bir patlayıcı. Çok büyük çapta bir patlayıcı değil ama çok hafif bir patlayıcı da değil. Orta şiddette bir patlayıcı konulmuş ve patlama sonucunda şu anda 1'i polis memuru 7 yaralı var.''

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber