Meslek liselerine elektrikli ev aletleri laboratuvarı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 08:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında 'Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı'nın 2011'de hayata geçirilmesine yönelik protokol imzalandı.

Protokole, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu imza koydu.

Dört yıl sürmesi planlanan projede Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı - Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis bölümünde okuyan öğrencilerin, Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı'yla Arçelik laboratuvarlarında öğrenecekleri bilgilerle elektrikli ev aletleri teknisyenliği yapabilecek düzeye gelmeleri hedefleniyor. Projede, okullardaki eğitim içeriğinin güncel teknolojilere uygun hale getirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile müfredat programı hazırlanacak. Yeni teknolojilere sahip elektrikli ev aletlerinin bulunduğu Arçelik laboratuvarları kurularak, hazırlanan eğitim materyalleri okullara dağıtılacak. Öğretmenler için de sektördeki yeni teknolojiler ve gelişmeleri içeren hizmet içi eğitimler düzenlenecek.

Uygulama için 3 İstanbul'da, 1 de Diyarbakır'da olmak üzere toplam 4 okul tespit edildi. Seçilen öğrenciler, okullarda oluşturulan Arçelik laboratuvarlarında eğitim alacak. Öğrencilere aynı zamanda Arçelik yetkili servislerinde staj imkanı da sağlanacak. Yetkili servislerde veya Arçelik bünyesinde çalışmak isteyen öğrenciler, şirket tarafından bir sınava alınarak, başarılı olanlara sertifika imkanı verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber