İlk yerli tren yolcu taşımaya başlıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2011 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk yerli tren seti yolcu taşımaya başlıyor. TCDD'nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ'ta üretilen ilk yerli dizel tren seti, İzmir- Tire hattında, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete verilecek. Aynı gün saat 11.00'de Tire'de karşılama töreni yapılacak.Türkiye'de yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik olarak TCDD tarafından talep edilen 84 araçlık Dizel Tren Seti (DMU) Projesi kapsamında TÜVASAŞ'ta üretimi tamamlanan ve 'Anadolu' ismi verilen ilk yerli dizel set, İzmir (Alsancak)- Tire arasında işletmeye alınacak.

SAATTE 140 KM HIZ

Araçlar, saatte maksimum 140 km hız yapabiliyor. Yolcunun istediği şekilde ayarlayabileceği uçak tipi koltuklar, anons sistemi, LCD ekranlar vasıtasıyla bilgilendirme sistemi ile 3'lü setler ikisi engelli olmak üzere 198 kişi, 4'lü setler 256 koltuk oturma kapasitesi bulunuyor. Her bir tren setinde çift taraflı kumanda kabini mevcut. Maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, UIC şartlarına uygun elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknolojiler kullanıldı.

İlk yerli dizel seti "Anadolu", toplam 96 km'lik İzmir-Tire arasında, 3 gidiş 3 dönüş olmak üzere, günde 6 seferle hizmet veriyor. Yeni setlerle ortalama 110 dakika süren seyahat süresi 90 dakikaya inece ve vatandaşlarımız konforlu ve daha hızlı ulaşım imkanına kavuşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber