Erdoğan: Sözleşmeli personel endişeyi kafasından silsin / Video

Sözleşmeli personele kadro sorunu, 300 bine yakın çalışanın gündemindeki en önemli sorundur. Öyleki bu soru, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı her toplantıda kendisine soru olarak yöneltilmektedir. Başbakan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında yine bu konuya dair sorulara muhatap oldu. Başbakan Erdoğan "yetiştirebilirsek, bir iki gün içinde bunu çıkarabiliriz" dedi ve "hatta bugün de Müsteşarımla da konuyu görüştük. İnşallah o işi bitireceğiz. Seçim öncesi o işi bitirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2011 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan katıldığı programda sözleşmeli öğretmenlere ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan konuya ilişkin olarak şunları söyledi.

"Bir defa sözleşmeli personel bu endişeyi artık kafasından silsin. bunu ben aslında yanılmıyorsam Memur Sen kongresinde açıkladım. Dedimki sözleşmeli personelin sorununu çözecez, şuanda önümüzdedir, görüşüyoruz, çalışmalarımıza hazırdır. Şimdi tabii bu kanun kuvvetinde kararname ile yetiştirebilirsek, yani belki bunu bir iki gün içinde çıkarabiliriz. Ama yetiştiremezsek de hemen seçimin arkasından, çözeceğimiz problemlerden bi tanesidir. Yani sözleşmeli personel konusunu böylece halletmiş olacağız. Artık benim sözleşmeli personelim de rahatlamış olacaktır."

Eski, yeni, 4924'lü, hepsi bunun içinde mi?

"Yani kim sözleşmeli ise, hangi bakanlığımızda olursa olsun, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık, nerde olursa olsun, hepsini bu noktada çözerek bu işi bitirmiş olacağız. Bazı incelikler var, onun üzerinde arkadaşlar duruyor, hatta bugün de Müsteşarımla da konuyu görüştük. İnşallah o işi bitireceğiz. Seçim öncesi o işi bitirmeyi arzuluyoruz. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber