Tutuklanan en yüksek rütbeli muvazzaf asker Balanlı oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2011 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir'de ele geçirilen belgelerle ilgili ifade veren Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklandı. Balanlı, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ifade veren ve tutuklanan en yüksek rütbeli asker oldu. Balanlı'yı almak üzere Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Keçeci'nin adliyeye geldiği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde gelen Balanlı, soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Balanlı tutuklandı. Tutuklama kararının ardından Balanlı, adliyeye geldiği araçla merkez komutanlığına götürüldü. Balanlı, adliyeden çıkarıldığı sırada araç adliye kapısına kadar yaklaştırıldı.

Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı, tutuklanmasıyla, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda tutuklanan en yüksek rütbeli muvazzaf asker oldu. Daha önce bu soruşturmalarda muvazzaf korgeneral ve koramiral rütbesinde komutanlar tutuklanmıştı. Ergenekon'un Erzincan ayağına yönelik soruşturmada Orgeneral Saldıray Berk ifadeye çağrılmış ancak gelmemişti.

Bu arada, Balanlı'nın mahkemeye sevk edilmesinden sonra Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Keçeci'nin adliyeye geldiği belirtildi. Tutuklama kararının ardından Balanlı'ya Tuğgeneral Keçeci eşlik etti ve Balanlı merkez komutanlığına götürüldü. Balanlı'nın, buradan da Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber