Olimpiyatlara hazırlanan itfaiyeciler, kıyasıya yarıştı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya itfaiyecileri yarışmalarına hazırlanan İstanbul İtfaiyesi'ne bağlı ilçe itfaiyeleri, olimpiyatlarda mücadele etmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Halkalı Belediye Stadyumu'ndaki elemeler iki kategoride gerçekleştirildi. Elemelerin birinci bölümünde motopomp ve 16 ayrı özellikteki ekipmanları birleştirerek 105 metre ileride bulunan hedefe suyu en kısa sürede ulaştırarak hedefteki lambayı yakmaya çalışıldı. Toplam 7 kişilik ekiplerden oluşan motopomp kategorisinde bütün yıl hazırlanan itfaiyeciler, start verilmesinin ardından depar atarak hortumları hedefe doğru taşıdı. 105 metrelik parkurda kısa kalan hortumlar yarı yolda ek yapılarak hedefe doğru hızlı bir şekilde ulaştırıldı. Hedefe yaklaşık 4 metre yaklaşarak hedef tahtası üzerinde bulunan delikten içeriye su sıkılarak lambanın yanması sağlandı. Bütün bu aşamaları en kısa sürede yapan ekipler, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek için önemli bir avantaj yakalıyor.

Bütün yıl bu olimpiyatlar için hazırlandıklarını belirten Gaziosmanpaşa İtfaiye Grup Amir Yardımcısı Mustafa Karali, amaçlarının en kısa sürede hedefteki lambayı yakmak olduğunu dile getirerek, ?Burada motopomp ve 16 değişik parçayı birleştirerek hedefteki lambayı yakmaya çalışıyoruz Tabi bunu en kısa sürede gerçekleştirerek rekor kırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Dünya itfaiyecileri olimpiyatlarının 2. kategorisinde ise100 metre engelli yarışlar yapılacak. Her takımdan 4 itfaiyecinin katılacağı yarışta, 10 metre ilerde bulunan 2x2 engel tahtasından atlayıp 5 metre ilerde hazır bulunan 2 adet C hortumunu alarak 120 cm yükseklikteki denge kirişini de geçerek 75 metre ilerde bulunan fikrasyona hortum bağlayarak etabın tamamlanması şeklinde olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber