Çubukçu: Eğitim alanında yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim alanında yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Karaman'a gelen Çubukçu, Polisevi'nde onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımlar sonucu son 8,5 yılda 163 bin dersliğin yapımını tamamladıklarını, gençleri bilgisayar sistemi ve bilişim teknoloji sınıflarıyla buluşturduklarını ve her okula internet erişimini sağladıklarını belirtti.

Karaman AK Parti milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün'ün de hazır bulunduğu programda Çubukçu, bütçe sıralamasında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin, Savunma Bakanlığı bütçesini geçtiğini söyledi. Türkiye'nin, eğitimde fiziki ve altyapı sorunlarını da geride bıraktığını ifade eden Bakan Çubukçu, "Bundan sonra, eğitim kalitesini, eğitimin değerler sistemi içerisinde dünya ile rekabet edebilen bir nesil yetiştirebilme konusunda daha çok odaklanmamızı gerekli kılıyor. Türkiye genelinde, eğitim yatırımları ve eğitime yapılan yatırımlar, en önemli yatırımlar olduğu için eğitim konusunu ülkenin en öncelikli konusu olarak ele aldık. 58-59 ve 60'ıncı hükümetlerimiz döneminde AK Parti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli konusu eğitim oldu." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitime ve insana yapılan yatırımın, en önemli yatırım olduğunu ama uzun vadede sonuç alınacak yatırımlar olduğunu belirtti. Çubukçu, yakın süreçte hayata geçirilecek Fatih Projesi'yle okulların bilişim teknolojileri laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti.

Bakan Çubukçu, proje kapsamında donanım altyapısının iyileştirileceğini, eğitsel e-içeriğin sağlanacağını, öğretim programlarının bilişim teknolojisini içerecek hale getirileceğini, öğretmenlerin hizmet içi eğitiminin, bilinçli, güvenli ve izlenebilir bilişim teknolojisi kullanımının sağlanacağını söyledi. Projeyle okulların donanım altyapısının geliştirileceğini kaydeden Çubukçu, 40 bin okula projeyle ilgili cihazların kurulacağını, her dersliğe genişbant internet erişim ağı sağlanarak okullara yeni bir internet omurgası yükleneceğini belirtti. Çubukçu, ayrıca, okullara projenin Türkiye'yi bilgi toplumuna ulaştırma konusunda büyük güç kazandıracağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber