İzmir'e 35 projeyle 35 milyar dolarlık yatırım yapacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, 12 yıl içinde 165 bin daimi istihdam sağlayacak 35 projeyi 35 milyar dolar yatırımla İzmir'e kazandıracaklarını söyledi.

İzmir Hilton Oteli'nde partisinin kadın milletvekili adaylarıyla birlikte kadın dernek yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle biraraya gelen Yıldırım, hükümetin projelerde kadın istihdamına önem verdiğini belirtti. İlk olarak kendi hükümetleri döneminde iki kadın bakanın görev yaptığını vurgulayan Yıldırım, "Kadınların belirli yerlere gelmesi bu işin sürekli olmasını sağlamamız gerekiyor. Kadınlar aslında pozitif ayrımcılık da istemiyor, eşit mücadele ve haklar istiyor. Başbakanımız'ın, kadınların sosyal ve siyasi alanlarda etkin rol alması için bütün dirençlere rağmen özel bir gayreti var." dedi. Siyaset ve sosyal yaşantıda düşünen kadınlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım, tarihte büyük zaferlerin kazanılmasında kadının rolü olduğunu, Türk toplumunda değişimin de kadınlarla başarılacağını ifade etti.

İzmir için yeni bir dönemin başladığını, şehrin faydasına olan projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını anlatan AK Parti adayı Yıldırım, yap-işlet-devret modeli ve bütçe kaynaklarıyla yapılacak yatırımların tamamlanmasıyla İzmir ekonomisine 11,5 milyar lira ek katkı sağlanacağına dikkat çekti. "Kadın Platformu" diye adlandırdıkları projede kadın hak ve özgürlüklerinin tartışıldığı bir modeli hayata geçirmeyi planladıklarını da anlatan Binali Yıldırım, "Uluslararası organizasyonlar yapacak, bu şekilde İzmir'in ve İzmir kadınlarının topluma katılımını arttıracak bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında faaliyet gösterecek." şeklinde konuştu. Kadınların toplum yaşıntısındaki önemine değinirken, Attila İlhan'ın, "Ben sana mecburum bilemezsin, adını mıh gibi aklımda tutuyorum" mısralarını da okudu. İzmir'in özgüveni yüksek bir şehir olduğunu ve kadınların etkin şekilde yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Yıldırım, "Kadınların sesinin, İzmir'e yapılacak prejelerde çok daha gür çıkmasını istiyoruz. Örneğin İzmir-İstanbul otoyolunun iptali için İzmir Barosu Başkanı dava açmış. İsterdik ki bizi teşvik etsin, zorlasın. İzmir'deki bu enerji, hizmete dönüşmüyor. Bir açılım yapmamız lazım. Her konuyu tartışabiliriz ama bu tartışmalar işi yapmanın ötesine geçerse, engelleyen boyuta gelirse İzmir kaybeder. İzmir'in bundan sonra katılımcılığı biraz daha dikkatli yapmasında fayda var." dedi.

Toplantının sonunda Şehit Asker Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsniye Karpat, Binali Yıldırım'a şehit ve gaziler için yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek Türk bayrağı hediye etti. Yıldırım, Türk bayrağını öpüp alnına koyarak teslim aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber