Çubukçu: Ağustos'ta 10 bin yeni öğretmen atanacak/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti hükümeti döneminde eğitimin en öncelikli konu olduğunu söyledi. Çubukçu, Ağustos ayında 10 bin yeni öğretmenin daha atamasının yapılacağını belirtti.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere memleketi Karaman'ın Ayrancı ilçesine gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına değindi. Bakan Çubukçu, Ağustos ayında 10 bin yeni öğretmenin daha atamasının yapılacağını belirterek, "Atamaların geri kalan kısmıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Sonuçlandırdığımız takdirde onlar içinde açıklama yaparız.

Dün gerçekleştirdiğimiz 30 bin öğretmen atamasının bir bölümü sözleşmeliden kadroluya geçenlerdi. Sözleşmeli öğretmenlik bölümündeki boş olan kadrolar için yeniden atama yapacağız. 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alacağız. 6 Temmuz'da da diğer sözleşmeli öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Çubukçu, Fatih Projesi'yle ilgili sorulan soruya da, "Bu toplumumuzca da çok güzel karşılanan bir proje. AK Parti hükümeti döneminde eğitim en öncelikli konu oldu. En önemli konuların başında eğitimin olması fiziki altyapısına değil, niteliğine, kalitesine yüksek düzeyde yatırım yapmamızı gerektirdi. Bilişim teknolojisi sınıflarıyla başlayan eğitimde teknolojinin kullanılması, çağdaş dünyadaki normlara uygun şekilde uygulanmaya başlandı.

Artık sınıflarda bilgisayar sistemi, akıllı tahta, elektronik kitap gibi çağdaş dünyada gelişmiş ülkelerin kullandığı teknolojiler bizim çocuklarımızın da önünde olması anlamına geliyor. Bu gerçekten çok büyük bir proje. Ayriyeten fırsatları artıracak bir proje olacak. Zengin, fakir ayrımı yapılmaksızın her çocuğumuz eğitimde yüksek düzeyde kaliteli eğitime erişme olanağına kavuşacak" diye konuştu.

İlçedeki seçim bürosu önünde hemşehrilerine seslenen Bakan Çubukçu, AK Parti hükümetinin 9 yıllık iktidarı boyunca yaptığı hizmetleri anlattı. Bakan Çubukçu, ilçede bulunan akrabalarını ve annesi Sabriye Baş'ı evinde ziyaret etti. Bakan Çubukçu'nun doğup büyüdüğü ilçeye gelişi sırasında akrabalarının ve bayan partililerin yoğun ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber