Sözleşmeli personele kadro, imzaya açıldı/ Video

Dün, Başbakan Erdoğan, Pazartesi veya Salı günü itibariyle sözleşmeli personeli memur kadrosuna geçirecek kararnamenin çıkabileceğini söyledi. Daha sonra akşam vakitlerinde, Maliye Bakanı Şimşek, twitter'dan yaptığı açıklamada, müjdenin çok yakında geleceğini söyledi. Bugün ise Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının az önce kendilerine ulaştığını ve imzaladığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır kadrolu olmak için gün sayan sözleşmeli memurlara müjde. Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta mitinginde, sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin konuyu pazartesi-salı günü çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

Ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuya ilişkin kararnameyi imzaladığı öğrenildi. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Şimşek, sözleşmeli personelin normal memur kadrosunda çalışanlara göre nakil ve iş güvencesi gibi bazı dezavantajları olduğunu söyledi. Kamuda sözleşmeli olarak 4B statüsünde 70 bini öğretmen olarak 192 bin civarında çalışan olduğunu kaydeden Şimşek, sözleşmeli personelin memur kadrosuna atanmalarını desteklediğini ifade etti. Bu sorunun yakında çözüleceğini düşündüğünü aktaran Şimşek, "Eminim ve diliyorum ki buna ilişkin çalışmalarımız çok yakında müjdeye dönüşecek bir boyuta taşınacaktır. Her zaman olduğu gibi bu konuda da kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bir pozisyon almamız söz konusu olacaktır. Sevgili dostlar ifadelerimin satır aralarını çok iyi okuyun lütfen. Çok detay vermek istemiyorum. Siz leb demeden leblebiyi anlıyorsunuz zaten." dedi. Bu arada Şimşek'in konuya ilişkin kararnameyi imzaladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Şimşek, Twitter'da mesaj yazarken, kararnameyi imzalıyordu.(Zaman)

SÖZLEŞMELİNİN KARARNAMESİ İMZADA

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kamuda sözleşmeli olarak çalışan 192 bin personelin kadroya alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının hazırlandığını açıkladı.

Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretinde bulunan Eroğlu, Bakanlar Kurulunda imzaya açılan sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunun yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Eroğlu, şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımızın sözleşmeli öğretmen, memur, diğer mühendisler, yani 4/B statüsünde olan memurların 657 sayılı devlet memurluğuna alınması konusunda hazırlattığı Bakanlar Kurulu kararı az önce geldi, imzaladık. Bu durum 150-200 bin kişiyi alakadar eder. Gerçekten çözülmüş olması beni de çok sevindirdi. Çünkü sözleşmeli elamanlar var, aynı şeyi yapıyorlar, fakat onlar belli şeflik, müdürlük görevlerine gelemiyorlardı. O mesele de kökünden çözülmüş olacak. Bundan dolayı Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum.''

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber