67 bin kişi 'Torba' emeklisi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba Yasa olarak bilinen düzenleme, emeklilik hayali kuranlar için de büyük fırsat oldu. Yeniden yapılandırma kapsamında prim borcunu kapatan 67 bin kişi emekliliği haketti.

KAMUOYUNDA Torba Yasa olarak bilinen borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme kapsamında 67 bin kişi prim borcunu kapatarak emekli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, düzenlediği basın toplantısıyla prim borç yapılandırmasından gelen rakamları açıkladı. Zararsız, banka kredisi kullanarak emekliliğe hak kazanan kişi sayısının 61 bin 571 kişi olduğunu söyledi. Ziraat Bankası'ndan 991 milyon 413 bin lira kredi kullanan bu kişilerin emekli aylığına bağlanacağını aktaran Zararsız ?Ayrıca borçlarını kredi kullanmaksızın peşin olarak ödeyerek bugüne kadar emekli aylığı bağlanan kişi sayısı 5 bin 677 kişi? dedi.

Hazine'nin yükü azalacak

Zararsız, bir soru üzerine, yapılandırılan tutarın 34.5 milyar lira olduğunu belirterek ?Hiçbir yapılandırma döneminde toplam alacağı kadar müracaat söz konusu olmamıştır? diye konuştu. Yapılanma için başvuruda bulunmayan borçların yasal takibine yeniden başladıklarını ifade eden Zararsız ?Toplam 3 milyon 495 kişinin borcu vardı. 2 milyon 88 bin 841 kişi başvuruda bulundu? dedi. Tahsil edilecek toplam tutarın 29.8 milyar lira seviyesinde bulunduğunu aktaran Zararsız ?Bugüne kadar tahsil edilen tutar 3 milyar 163 milyon TL? dedi. Zararsız, tahsil edilen tutar dahil olmak üzere 2011 sonuna kadar SGK kasasına 11 milyar 706 milyon lira gireceğini açıkladı. SGK'nın çok uzun süredir açık verdiğini, bunun da Hazine tarafından karşılandığını ifade eden Zararsız, yapılandırma tutarı yatırıldığında kurumun açık finansman ihtiyacının daha da azalacağını, Hazine'den daha az miktarda finansman talep etmiş olacaklarını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber