Bakan Şimşek: Özel okullarda okumaya destek vereceğiz/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, dar gelirli ailelerin çocuklarının da özel okullara gönderilebilmesi için bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'de özel sektör bu işi daha iyi yapıyor. Bütün öğrencilere, tabi kamunun harcadığının altında bir miktar destek vermek gerekebilir. Maliye Bakanlığı olarak bu projeyi değerlendiriyoruz. Dar gelirli aileler çocuklarını özel okula gönderecek, devlet zaten o masrafı yapmaktadır" dedi.

Batman'da TPAO Bölge Müdürlüğü tesisleri içinde TED Koleji'nin 20 milyon liraya mal olacak kompleksinin temel atma ve tanıtım törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dar gelirli ailelerin çocuklarının da özel okullara gönderilebilmesi için bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Şimşek, şunları söyledi:

"Şu anda üzerinde çalıştığımız ciddi bir proje var. Daha şeklini almadı. Özel sektörün okulları var. Bu okullarda biliyorsunuz büyük kapasite fazlalığı var. Kolejlerde kaliteli eğitim imkanları var. Fakat vatandaşımızın imkanı olmadığı için o okullara çocuklarını gönderemiyorlar. İleriki yıllarda bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Devlet bir öğrenci başına ne kadar harcıyor? Diyelim ki 2 bin 500 TL. Devletin okulunda sadece öğretmen, elektrik ve su gideri yok. Bir yığın gideri var. Öğrenci başına eğer 2 bin 500 TL harcıyorsak, sırf özel sektörün atıl kapasitesini kapatmak içindir. Türkiye'de eğitim kapasitesini artırmak için özel sektör bu işi daha iyi yapıyor. Bütün öğrencilere, tabii kamunun harcadığının altında bir miktar destek vermek gerekebilir. Maliye Bakanlığı olarak bu projeyi değerlendiriyoruz. Dar gelirli aileler çocuklarını özel okula gönderecek, devlet zaten o masrafı yapmaktadır. Doğrudan doğruya belki veliye veya öğrenciye kayıt yapma koşuluyla bu destek verilebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber