İlköğretim okulu öğrencileri 6 ayda 3 ton atık pil topladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 21:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Afyonkarahisar'da, ilköğretim okulu öğrencileri 6 ayda 3 ton 100 kilogram atık pil topladı. Belediye, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, 2011 yılı atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayarak dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Ödül töreni, Belediye Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde gerçekleştirildi. Törende, öğrencilere tesis hakkında bilgi verildi. 2010 Kasım ayında başlayan ve 2011 Nisan ayı itibariyle sona eren kampanya kapsamında, 99 okuldan toplam 3 ton 100 kilogram atık pil toplandı. Pil toplamada, başarılı bir performans göstererek örnek olan okullar belediye tarafından ödüllendirildi.

Törende bir konuşma yapan Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, 2 yıldır devam eden bu kampanyada katılımın geçtiğimiz yıla oranla yüksek olduğunu söyledi. Amaçlarının, çevrenin daha az kirlenmesi için mücadele etmek olduğunu dile getiren Durak, ?Bütün çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Çok önemli bir iş yürüttüğümüzün bilincindeyiz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyonkarahisar'ın nüfusunun yüzde 80'i bütün katı atıkları, ambalaj atıkları, atık pilleri, elektronik atıkları bizim birliğimiz vasıtasıyla bertaraf ediliyor. Düzenli depolanıyor ve geri dönüşüm tesislerinde ekonomimize tekrar kazandırılıyor. Çevre illerimizde katı atık bertaraf tesisimiz yok. İlimiz bu konuda çok şanslı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın katkılarıyla bu tesisimiz 2 yıl önce faaliyete geçti. Yakın zaman içinde de bu çöplerden elektrik enerjisi üretilecek.? dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak da çevrenin bütün insanların sağlık kaynağı olduğunu söyledi. Hava, toprak ve suyun çevreyi oluşturduğunu dile getiren Bayrak, ?Bu değerleri korumalı ve gelecek nesillere taşımalıyız. Gelişen teknoloji ve sanayi dünya da çevre kirliliğini hızla artırıyor. O açıdan bizlerde çevre kirliliğinin önlenmesi adına özellikle geçlerimizi bilinçlendirmek için bu kampanyaları müştereken düzenliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Kampanyada en çok pil toplayan ilk 5 okul sırasıyla şu şöyle: Çay Karamık, Susuz Atatürk, Çay Akkonak Cumhuriyet, Bolvadin Hasan Gemici ve Sinanpaşa Tınaztepe Çok Program Lisesi İlköğretim Okulu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber