Can güvenliği tehlikeye düşen 4924'lü başka bir yere nakledilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, bir taraftan sözleşmeliye kadro işlemlerini yürütürken bir taraftan da 4924'lü personele ilişkin önemli bir düzenleme yaptı.

Buna göre, görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliği tehliye düşen 4924'lünün nakli yapılacak. Can güvenliğinin tehliye düştüğü, adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirilecek...

İŞTE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Sağlık Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 2/9/2003 tarihli ve 25217 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (n) bendi eklenmiştir.

?b) Sözleşmeli personel atamalarında bu Yönetmelikte düzenlenen durumlar hariç olmak üzere diğer hususlar dikkate alınmaz.?

?n) Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendiren sözleşmeli personel, aynı pozisyon unvanlı boş bir pozisyona naklen atanabilir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber