MEB, il dışı yer değiştirmeleri neden erteledi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'in Öğretmenlerin İl Dışı yer değiştirme takvimini bir hafta ileriye almasının gerekçesi olarak İl içi yer değiştirmelerin gecikmesi gösterilmiştir.

İllerden aldığımız bilgi ve verileri değerlendirdiğimizde bakanlığın bu yıl geçen yıla göre kayda değer artış gösteren bir yer değiştirme gerçekleştirmeyeceği görülmektedir.

Özellikle 1. ve 2. bölgede belirlenen kontenjan sayılarında büyük bir artış olmadığı gibi bazı alanlarda düşüş dahi vardır.

Bu konuda çok büyük tepki oluşacağından 12 Haziran sonrasına ertelemenin yerinde olacağı değerlendirmesi yapılmaktadır.

Bu değerlendirmenin yerinde bir değerlendirme olduğu görülmektedir.

Bakanlık durumun böyle olmadığını iddia ediyorsa o zaman hangi alanda, hangi ile kaç öğretmenin yer değiştirmesine olanak verileceğini açıklayabilir. Geçen yıl tüm kurumlar sisteme yansıtılmış olsa da hangi illere kaç kontenjan ayrıldığı açıklanmış ve kontenjan sayısı kadar kuruma atama yapılmıştı.

Özellikle 2010 yılında Zorunlu Hizmet affının çıkarılması ile beraber bir çok öğretmen batıdakiler yerlerinde kaldı biz bir yere gidemedik serzenişinde bulunmuşlardır. Bu serzenişlerde haklılık payları varmış gibi görünse de batı illerinin geçen yıl kapattığı taban puanlar göz önüne alındığında bu durumun doğru olmadığı görülecektir.

Yani geçen yıl Zorunlu Hizmet affedilmeyip İl dışı yer değiştirmeler yapılmış olsa idi yine aynı öğretmenler yer değiştireceklerdi. Çünkü ayrılan kontenjanda artış yapılmayacaktı.

?Öğretmenler, il dışı yer değiştirmeleriyle ilgili taleplerinde ne kadar haklılar?? başlıklı yazıda da ele aldığımız verileri tekrar hatırlarsak;

2010 yılı;

İl dışına yer değiştiren öğretmenlerin yer değiştirme puanları (en düşük-en yüksek):

Sınıf Öğretmenliği:

Ankara:431-808

Adana: 227-512

Antalya:239-638

Balıkesir:454-513

Bursa:172-571

Giresun:157-527

Trabzon:265-691

İzmir:461-608

Nevşehir:192-301

İstanbul :116-555

Yani geçen yıl bu puanlara sahip olmadan yer değiştirmek mümkün olmayacaktı. Bakanlığın bu yıl özellikle 1.ve 2. Hizmet bölgelerindeki kontenjan sayısını arttırması gerekir. Bunu yaparken Ağustos ayında yapacakları atama sayısını da arttırmaları gerekecektir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber