Şafak öğretmenimizi kaybettik...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanser hastalığıyla mücadele eden, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun kurucusu ve sözcüsü Şafak Bay tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi.

Türkiye Şafak öğretmeni Beyazıt Öztürk'ün programında tanıdı. Osteosarkom hastası Türkçe öğretmeni Şafak Bay yaşam mücadelesiyle tüm Türkiye'ye örnek oldu. Amansız hastalıktan kurtulmak için çareyi yurtdışında arayan genç öğretmen kansere yenik düştü.


Şafak Öğretmenimizi Kaybettik?

Ataması yapılmayan tüm mağdur öğretmenlerin sesi olan, yedi yıldır savaştığı kanser hastalığına rağmen atanma hakkı mücadelesini bırakmayan Şafak Bay, bu öğleden sonra tedavi görmekte olduğu Ankara Gata Askeri Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Şafak Bay inançlı bir direnişin simgesiydi ve onu kaybettik?

Birlikte konuk olduğumuz Abbas Güçlü İle Genç Bakış programında başlayan dostluğumuz bana, Abdi İpekçi Parkında başlattığı açlık grevinde, mevzuat hazretlerine karşı onurlu direnişinde elini tutma şansı vermiştir. Birkaç hafta önceki son görüşmemizde kendini sınıfta, öğrencileriyle hayal etmekten vazgeçmediğini söyleyen Şafak, ?bana yıllar önce birkaç ay ömür biçen herkesi yanılttım, benim bir idealim vardı çünkü, bu ideale ulaşamamış olsam da, hastalığıma rağmen mücadelemin ataması engellenen öğretmenlere bir umut aşılaması için direniyorum hocam? demişti.

İyileşeceğine ve öğrencilerine kavuşacağına olan inancını son ana kadar koruyan Şafak yalnızca amansız hastalığa karşı değil, onun atanmasını engelleyenlere karşı mücadelesini de boşuna vermedi. Tedavisinin gerektirdiği özel beslenme zorunluluğuna rağmen açlık grevini başlattığında ?yeter, hiçbir şey senden, sağlığından önemli değil, mücadeleyi diğer arkadaşlarınla birlikte bize bırakmalısın? demiştim. Şafak Hocam ?ölümüm bize yapılan haksızlığın son bulmasına vesile olacaksa bununla onur duyarım? diyerek eylemini daha günlerce sürdürmüştü.

Hak aramanın sanal ortamlarda e-posta ile yapıldığı, en hayati eylemlerin üç-beş kahramana havale edildiği, herkesin kendi gemisinin derdine düştüğü bir toplumda, tehdit ve gözaltıları göğüsleyen Ataması Yapılmayan Öğretmenler sözcülerini, simgelerini kaybetti. Şafak'tan bize kalan koşulsuz ve kadrolu atama hakkı teslim edilinceye kadar direnme azmi, bir vasiyettir.

Şafak, öğrencilerine kavuşamasa da, hepimize öğretmenlik ederek bir anlamda idealine kavuşmuştur. O bize hakkımız olanı almak için, hem de son nefese kadar mücadele etmenin gereğini öğretti. Kendi adıma bu öğretiyi öğrencilerime devredebilmek için onu hep anacak, ölümsüz kılacağım. Şafak öğretmenime daha fazla moral ve belki de daha uzun yaşama şansı verebilecek kadroyu esirgeyenleri ise varsa kendi vicdanlarına, sonra Mevlama havale ediyorum.

Hiç tanışamadığı öğrencilerine, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformundaki yol arkadaşlarına en çok da gurur ve derin acıyla evlatlarını uğurlayan kıymetli ailesine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun?

Cansel Güven

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber