ÖSYM, gene mi kafasını kuma gömüyor?

2011 KPSS Öğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında, memurlar.net üyelerinin çok ciddi gördüğümüz iddialarını, 1 Ağustos 2011 tarihinde haber yaptık. Haber ciddi görüldüğü için Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen gibi, eğitim hizmet kolunda örgütlü sendikalar, birer basın açıklaması yayımladı. Vatan ve Milliyet gibi yazılı basın organları ise haberimizden alıntı yaptı. Ancak yapılan haberin üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen, ÖSYM Başkanlığı hiçbir açıklama yapmamıştır. ÖSYM'nin bu sessizliği yanlış yapıldığı iddilarını doğrulamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce kişinin, bir sınav sonrasında, dile getirdiği iddialara, kamu kurumlarının duyarlı olması gerekmektedir.

Vatandaşlarının sorunlarına ve eleştirilerine duyarlı olmayan hiçbir kamu kurumunun, prestijli bir örgüt olma şansı bulunmamaktadır.

Bu nedenle, Yarımağan dönemindeki gibi, dile getirilen iddilara sessiz kalmak, ÖSYM'nin yeni yönetimine yakışmamaktadır.

Bir güven ortamının oluşması, yeniliklerin getirilmesi amacıyla; ÖSYM yeniden yapılandırılmıştır. Sayın başkan Ali Demir de eğer sorunlara duyarlılık göstermeyip, fildişi kulelerinde yaşayacak ise tek kaybeden sadece kendisi olmayacaktır, onunla birlikte umutları da kaybolan bu ülke de kaybedecektir.

Çok açık ve net olarak şunu söylemek gerekmektedir: ÖSYM, sorumluluklarının bilincinde olmalı ve toplu hata yapmalarının imkansız olduğunu belirten yüzlerce adayların çağrılarına cevap vermelidir.

Bu bağlamda, soru kitapçıkları adayların kontrolüne açılarak, yayınlanan cevap kağıtlarının adaylara ait olup olmadığının kontrolüne imkan tanınmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber