125 öğrenci ve 21 öğretmen yurtdışında 20 hafta işbaşı eğitimi alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 06/01/2012 tarihli, 139 sayılı ve ?LdV Hareketlilik Projesi? konulu yazıları ile

?2011 Teklif Çağrısı döneminde AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığınca Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilmiş olan 2011?1-TR1-LEO01?27242 nolu "Otelcilik Ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı Eğitim (WEST)" adlı projesi kapsamında; Genel Müdürlüğümüze bağlı, turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiren 25 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 11. Sınıf 125 öğrencisi İngiltere, İtalya, Portekiz, ispanya, Hollanda ve Almanya da 20 hafta işbaşı eğitimine gönderilecektir.

Proje kapsamında İngiltere, İtalya, Portekiz, ispanya, Hollanda ve Almanya'ya gönderilecek öğrencilere 20 haftalık işbaşı eğitimleri esnasında refakat etmek üzere Genel Müdürlüğünce onaylandıktan sonra bağlı otelcilik ve turizm meslek liselerinde görev yapan 21 meslek dersi öğretmeni görevlendirilecektir.

Söz konusu projede refakatçi olarak yer almak isteyen proje kapsamındaki 25 otelcilik ve turizm meslek lisesi dışındaki diğer otelcilik ve turizm meslek lisesi meslek dersi öğretmenlerinin ekte yer alan başvuru formunu doldurup beyanda bulunduğu bölümlere ait belgeyi de ekleyerek okul müdürlüğüne onaylattıktan sonra en geç 20 Ocak 2011 tarihine kadar resmi yazı ile Genel Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir.

Söz konusu duyurunun ilinizde bulunan otelcilik ve turizm meslek liselerinde görev yapan meslek dersi öğretmenlerine yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.? açıklamasında bulundu.

Proje Kapsamında Yurt Dışına Gidecek Öğretmen Seçimi Başvuru Şartları:

1. Meslek dersleri Öğretmeni olmak

2. Projeye katılmakta gönüllülük,

3. Temsil yeteneğine sahip olmak,

4. Öğrenmeye açık ve istekli olmak,

5. Sağlık ile ilgili daha önce önemli bir problem yasamamak, sağlık problemi bulunmamak,

6. Turizm otelcilik konusunda terimleri ve uluslararası teknolojileri öğrenmek ve öğrenmeye açık olmak,

7. En az bir yabancı dil konuşuyor olmak,

8. Avrupa yemek kültürü hakkında bilgi ve görgüsüne sahip olmak,

9. Sektörsel bilgi, deneyim ve kabiliyete haiz olmak,

10. Uzun süreli Seyahat ve yurt dışında kalmaya engel bir durumu bulunmamak,

11. Proje çalışmalarında (öncesi ve sonrasında) aktif rol almaya istekli olmak,

12. Ek'te yer alan müracaat formunu tam ve eksiksiz doldurmak.

NOT:

Refakatçi olarak yurtdışına gidecek öğretmenlerin; öğrencilerin beceri eğitimi yaptıkları süre içerisinde gittikleri ülkeden ayrılamayacaktır. Ayrıca bu öğretmenlere görevleri süresince AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında verilen iaşe ?ibate bedeli dışında bir ödeme yapılamayacaktır.

Başvuru formunda belirtilen her bir kriterin ek belgesinin gönderilmesi gerekmektedir.

Proje Kapsamında Yurt Dışına Gidecek Öğretmen Seçimi Müracaat Formu ve puanlar için tıklayınız

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber