MEB'den 'İhale Talimatı' konulu genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : B.08.0.SGB.0.03.00.00/ 449 23.01.2012

Konu : İhale Talimatı

GENELGE (2012/ 06 )

2012 yılına kadar yatırım programının detayında yer alan projeler için valilikler tarafından ihaleye çıkmadan önce Bakanlığımız inşaat ve Emlak Grup Başkanlığından uygunluk görüşü (ihale talimatı) alınmaktaydı. Bu işlem bazen bir yıla kadar uzamakta, dolayısıyla yatırımların gerçekleştirilmesini geciktirmekteydi.

Öğrencilerimize kaliteli eğitim ortamının en kısa sürede oluşturulması, eğitime ayrılan sınırlı kaynakların hızlı, etkin ve verimli bir şekilde kullanılması önem arz etmektedir. Bu sebeple, 2012 yılından önce yatırım programında olup henüz ihale edilmeyen projeler dâhil, 2012 yılı ve daha sonraki yıllarda detay programda yer alacak olan projeler valiliklerin belirledikleri ihtiyaç programı doğrultusunda, projenin hesaplanan tahmini bedeli detay programında yer alan proje tutarından düşükse, projenin karakteristiğinde ve yerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaksa, valilikler ihale sürecine ilişkin iş ve işlemleri tamamladıktan sonra zaman geçirmeden gelecek yıllara yaygın yüklenmeler için ihaleye çıkacaklardır.

Ancak, gelecek yıllara yaygın yüklenmelere girişilmesi aşamasında; projenin valilik tarafından hesaplanan tahmini bedeli detay programında yer alan proje tutarından yüksekse, proje karakteristiğinde bir değişiklik yapılacaksa, proje yeri aynı ilin ilçeleri arasında değiştirilecekse, Bakanlığımızın görüşü alındıktan sonra ihaleye çıkılacaktır.

İhale sonuçlarına ilişkin tüm bilgiler ve hak ediş ödemeleri MEB e-Yatırım sistemi üzerinden Proje Takip Modülüne girilecektir.

Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yatırımların en kısa sürede tamamlanması

hususunda gereğini rica ederim.

Ömer DİNÇER

Millî Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber