Torpil İmajını Yaygınlaştıran Bakanlık

Ne yazıkki iş bilmez bürokratların yanlışlarına yeni hükümet de ortak olduğu için rüşvet ve iltimas iddiaları hiç bir zaman bitmemektedir ve bitmeyecektir de. Bilindiği üzere sitemizde daha önce Adalet Bakanlığının memur alım şekli eleştirilmişti. Diğer kamu kurumları sözlü sınav yapmaksızın ve ÖSYM kanalı memur alırken Adalet Bakanlığı bu uygulamanın dışındadır. Adalet Bakanlığı memur alımlarında KPSS'nin yanında kimi zaman uygulamalı sınav kimi zaman da sözlü sınav yapmaktadır. Bu uygulamaların tümü torpile müsaittir. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığının memur alımlarının tümünde torpil iddiaları ortaya çıkmaktadır. Zira Adalet Bakanlığı memur alımlarında ya uygulamalı sınav ya da sözlü sınav uygulamaktadır. Aşağıda bir ziyaretçimizin bize ulaşan şikayeti bulunmaktadır.Şunu söylemek istiyoruz hem Haber Gönder bölümüne hem de genel mail adresimize sürekli bu konuya ilişkin mailler ulaşmaktadır. Tüm maillerde torpil döndüğü ısrarla belirtilmektedir.

Memurlar.net olarak bizler hiç bir hakimin torpile bulaşmayacağına inanıyoruz. Ama bu inanç aşağıdaki mailde belirtildiği üzere hiçbir işe yaramamaktadır.

Ve bu torpile açık kapı kapatılmadığı sürece de bu iddialar hiçbir zaman kesilmeyecektir.

"Bandırmadaki zabit katipliği sınavında çıkacak olan sayfanın daha önceden sınavı hazırlayanlar tarafından dışarıya verilmiş olduğunu gözlerimle gördüm.

Sabah 9.00'da ilk 20 kişi sınava alındıktan sonra hangi sayfadan sınavın yapılacağı belli oldu. Sabah saat 9.00'da belli bir grubun o sayfayı ezbere yazdığını gördüm.

3 dakikada iyi bir bilgisayar yada daktilograf yazıcısı hatasız bir şekilde hiç bilmediği bir sayfayı 90 kelime civarında yazabilir ama bu sınavda 80 ve 90 kelime yazanların dışında biraz önce dediğim şekilde sayfayı daha önce bilenler 158 ve 160 civarı yazmıştır. Bu da kesinlikle ve kesinlikle sınav kağıdının dışarıya sızdığının sonucudur.

Ayrıca sınavı organize eden memur bayanın yeğeni 158 almış ve sınava girereken hiç kimse bilmediği halde o ve bir grup insan klavyelerini evden getirmiştir. Kılavye getirme olayı bize neden söylenmemiştir? Ben daktilodan sınava girdim. Sabah 9'da olması gereken sınav saat 17.05 yapıldı. Alınacak kadro kadar kişi belirlenmişti. "Sınav yapıldı" denmesi için hurda, 10 parmak yazımı mümkün olmayan, şaryo kolları kırık, üzerine yağlı boya dökülmüş, seri bir şekilde yazılması mümkün olmayan bu hurdalarla daha ne yapabilirdik. Artı sınava girdiğimiz sandalyenin ayağı bile kırık, daktilonun yazılabilmesi için gereken masa kol izasında olması gerekirken kırık bir sandelyede omuz hizasında yazmak zorunda kaldık. Bu şekilde yapılan güvenebileceğimiz tek makam olan adalet sarayının yaptığı adaletsizliği bir vatandaş olarak kaldırmam mümkün değildir.

Saygılarımla

 

Haber Gönder yoluyla haberi yazan: Aytuğ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber