Bakan, baldıza kıyak geçen il müdürüne sadece uyarı cezası verilmesini normal gördü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2012 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

1 mart 2012 tarihli Meclis Görüşme tutanakları

DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakanım, şu anda Uşak SSK İl Müdürü olan Müdür Bey daha önce Kütahya'da görevliydi. Kütahya'da görevliyken de SSK müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda baldızı Türkiye'de çalışmadığı hâlde kendisi tarafından çalışmış gibi gösterilip, ardından da sahte evrak tanzimi yaptırıldığı tespit edildi sigorta müfettişleri tarafından ve onunla ilgili bir soruşturma açıldı, ardından da Kütahya'dan Uşak'a tayini yapıldı. Şimdi, bu soruşturma hâlen daha Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığında bir yıldır duruyor, sümen altı edilmiş gibi görünüyor, ancak bu şahısla ilgili bir uyarı cezası verildiğini duyduk. Oysaki ağır cezada yargılanması gereken şu anki Uşak İl Müdürüyle ilgili nasıl bir tasarrufunuz olacak? Bu konunun takipçisi oluyor musunuz? Kurumu zarara uğratan ve kendi yetkilerini kötüye kullanarak böylesi bir işlem yapan kişiyle ilgili ne türden işlemler yapmayı düşünüyorsunuz?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) - Uşak il müdürümüzle ilgili bir değerlendirme: Soruşturma tamamlanmış, gerekli ceza verilmiş durumdadır.

DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Sayın Bakanım, o verilen ceza o eylemin karşılığı mı? Uyarı cezası mı ağır cezalık bir soruşturma?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) - Efendim, soruşturma yapılmış. Dosyaya ayrıca bakacağım ama soruşturma yapılmış. Soruşturmanın neticesinde yasalar çerçevesinde bir ceza verilmiş ama?

DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Kütahya Savcılığında soruşturma devam ediyor efendim. Kütahya Savcılığı henüz daha herhangi bir iddianame yazmadı ama ağır cezalık bir suç, o görmezden geliniyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) - Neyse, ben, dosyaya da baktırırım ayrıca. Şu anda yani spesifik olarak, takdir edersiniz ki bir personelimizin bu anlamdaki konumunu bilme şansımız yok.

DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Ben sadece dikkatinizi çekmek istedim Sayın Bakanım.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) - Şu andaki bilgimiz, bir soruşturma içerisinde bir cezanın verildiği. Ama yargı yolu devam ediyorsa onu da takip ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber