Çölyak hastaları tıbbi ekmeğe artık daha rahat ulaşabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için özel olarak ürettiği tıbbı ekmeğin (glutensiz ekmek) daha kolay temin edilebilmesini sağlamak amacıyla Gökkuşağı Satış Yeri ve Fabrika Satış Yeri'nde de satmaya başladı. Vatandaşlar, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen 500 gramlık tıbbi ekmeği 1,5, tıbbi unun 2 kg'lık paketini ise 10 liradan satın alabiliyor.Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa hazırlanan ve Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen glutensiz ekmek (tıbbi ekmek) ve un, çölyak, fenilketonüri gibi metabolik hastalıkların tedavisinde yardımcı oluyor. Tıbbı ekmek ve un daha önce sadece Hacettepe Üniversitesi Metvak Vakfı'nda satılıyordu. Haftada 3 bin 200 adet üretilen tıbbı ekmeğin büyük bölümü Başkentliler tarafından tüketiliyor. 700 kadar tıbbi ekmek de diğer iller ile KKTC'den gelen talep doğrultusunda Metvak Vakfı tarafından buralardaki hastalara gönderiliyor.

Hacettepe Üniversitesi Metvak Vakfı'nda satılan glutensiz ekmek (tıbbi ekmek) ve un vakıf tarafından, talep edilmesi halinde Ankara dışındaki vatandaşlara gönderilirken, Halk Ekmek Fabrikası Gökkuşağı Satış Yeri ve Fabrika Satış Yeri'nde de tüketiciye sunuluyor. Başkentlilerin tercihi olan halk ekmek, ürettiği ekonomik ve sağlıklı ekmeklerin yanı sıra glutensiz ekmek (tıbbi ekmek) ve un üretimi ile de vatandaşların beğenisini kazanıyor.

GLUTENSİZ EKMEK VE UN GÖKKUŞAĞI'NDA

Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen glutensiz ekmek ve unun Hacettepe Üniversitesi Metvak vakfı tarafından satıldığını belirten Genel Müdür Ali İlkbahar, vakıf tarafından Ankara dışında talep eden vatandaşlara tıbbi ekmeğin gönderildiğini söyledi. Tıbbi ekmeğin haftada 3 bin 200 adet üretildiğini belirten İlkbahar, "Ürettiğimiz tıbbi ekmek ve un Ankara ve dışındaki illerde fenilketonüri ve çölyak hastalarına ulaştırılmak üzere Metvak Vakfı'na teslim edilmektedir. Vakıf tarafından haftada yaklaşık 700 adet tıbbi ekmek Ankara dışından talep eden hastalara gönderilmektedir" diye konuştu.

Tıbbi ekmek ve unun satışını yaygınlaştırmak ve Başkentlilere daha kolay ulaştırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Ali İlkbahar, "Halk Ekmek Fabrikası Gökkuşağı Satış Yeri ve Fabrika Satış Yeri'nde de tıbbi ekmek ve unu satarak ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Halk Ekmek Fabrikası Gökkuşağı Satış Yeri'nin merkezi bir yer olduğunu belirten Ali İlkbahar, tıbbi ekmek ve unun ihtiyaç sahiplerine daha pratik olarak ulaşacağını anlattı. İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen 500 gram tıbbi ekmeğin 1,5 liradan, tıbbi unun ise 2 kg'lık paketlerinin 10 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber