Çavuşun dövdüğü komando suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Vatani görevini yaptığı Tunceli'de üst rütbelisi olan iki askerin darp ettiği ve bu yüzden işitme kaybı yaşayan İsmail Kol, suç duyurusunda bulundu

Tunceli'de askerlik yapan 21 yaşındaki jandarma komando er İsmail Kol, geçen ay bir operasyon dönüşü karakoldaki ankesörlü telefondan Trabzon'daki annesini aradı. Rahatsız olan annesiyle konuşan Kol'un yanına gelen bölük çavuşu, mıntıka temizliği olduğunu söyledi. Ancak çavuş, görüşmenin uzaması üzerine aniden telefonu kapattı. İddiaya göre çavuş ve İsmail Kol arasında sözlü tartışma çıktı. Daha sonra olaya başçavuş müdahale etti ve nöbetçi uzman çavuşu azarladı. İsmail Kol'un yanına giden nöbetçi uzman çavuş A.A., İsmail'i önce tokatladı ardından siper açmakta kullanılan kazmanın sapıyla ayağına ardından başına vurdu. İddiaya göre komutan, yere düşen askere vurmaya devam etti. Kol, durumu anlattığı karakol komutanı Üsteğmen A.B.U. tarafından da dövüldü.

NÖBETTE BAYILDI

Sabah nöbet yerinde baygın halde bulunan Kol, revirde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. 10 gün ağrılar içinde karakolda tutulduğunu öne süren Kol'un sağ kulağında yüzde 56 işitme kaybı oluştu. 21 gün iş göremez raporu ve darp raporu verilen Kol, avukatı aracılığıyla 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İki komutan hakkında, "Emri altındaki askere kötü muamele, darp ve hakaret" suçlarından dava açıldı. Davanın ilk duruşması önümüzdeki ay görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber