23 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı yurt genelinde, Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde ve eğitim kurumlarında düzenlenen törenlerle kutlanıyor. (09.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs Stadyumu'ndaki 23 Nisan kutlama etkinliklerine katılacak. Bakan Dinçer daha sonra makamında öğrencileri kabul edecek. (09.45-15.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Birinci Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen anma törenine katılacak. (10.00)

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis'te vereceği kutlama törenine katılacak. Erdoğan, Başbakanlık merkez binada 23 Nisan nedeniyle çocukları kabul edecek. (11.15-16.00)

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılacağı Genel Kurul'da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birer konuşma yapacak. (14.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Ankara'ya gelen şehit ve gazi çocukları ile yedi bölge ve Ankara'daki okullardan gelen öğrencileri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve beraberindeki İl Milli Eğitim heyetini kabul edecek. (15.45-16.00-18.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile beraberindeki öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyeti kabul edecek. (17.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis'te vereceği resmi kabule katılacak. (19.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya'da, AK Parti İl Başkanlığı, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ile Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği'ni ziyaret edecek, Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ve TRT ofisinin açılışını yapacak, Mevlana Kültür Merkezi'nde Gala Özel Programı'na katılacak. (10.30-20.20)

İstanbul Taksim Meydanı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapılacak. Kutlamalara Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da katılacak. (10.00)

İstanbul İnönü Stadyumu'nda, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlanacak. (10.00)

Çin'in başkenti Pekin'de uluslararası otomobil fuarı düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın New York ziyareti izleniyor.

Suriye'de Esed yönetimi ile muhalifler arasındaki gelişmeler izleniyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Ermeni diasporası 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle dev pankart açtı. 'Kan'ı temsil ettiğini iddia ettikleri kırmızı tişörtlerle eyleme katılan Ermeni gençler, Türkiye'yi protesto etti.

Rusya'da son günlerde kilise aleyhine başlatılan kampanyaya tepki olarak on binlerce kişi başkent Moskova'da bulunan Kurtarıcı İsa Katedrali'nin önünde ayin yaptı. Rusya Ortodoks Patriği Kirill'in yönettiği ayinde inananlardan inançlarına, kiliselerine, kutsal değerlerine ve vatanlarına sahip çıkmaları istendi.

Yunanistan'da son dönemde göçmenlere yönelik şiddet ve baskılar giderek artıyor. Bir Yunan yönetmenin evinin balkonundan çektiğini açıkladığı video, ülkede göçmen karşıtı yaklaşımları yeniden gündeme taşıdı. Görüntülerde polis ve sivil vatandaşlar, ellerini kaldırmasına ve hareketsiz durmasına rağmen göçmene hep birlikte meydan dayağı çekiyor.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na 153 kilometrelik Alanya-Antalya etabıyla devam edilecek. (12.50)

Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası Erzurum'da başlayacak. Türkiye ilk maçında Slovakya ile karşılaşacak. (18.30)

İlk maçını 3 ? 0 Fenerbahçe Grundig'in kazandığı Aroma Erkekler 1. Voleybol Ligi play-off final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Grundig ile Arkasspor Çanakkale'de karşı karşıya gelecek. (19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber