Ailede eksik kalan eğitimin okulda düzeltilmesi çok zor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Pedagog Ali Çankırılı, ''Ailede eksik kalan ve yanlış verilen eğitimin okulda düzeltilmesi çok zordur.'' dedi.

Çorum Armoni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARMONİ) tarafından "Bir Kadın Gelişir, Bir Çocuk Değişir, Çorum Gelişir" projesi çerçevesinde seminer düzenledi. Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen seminere Pedagog Ali Çankırılı konuşmacı olarak katıldı. Pedagog Ali Çankırılı, okumaya farklı bir bakış açısı sunarak öncelikli olarak kişinin kainatı okuması gerektiğini, dünyada bulunan elementlerin insan vücudunda da bulunduğunu bu yüzden ilk önce insanın kendi yaratılışını okuması gerektiğini söyledi.

Çankırılı, "Yeni anlayışa göre çocuğun eğitimi ana rahminde başlar doğumdan sonra devam eder. Bir çocuk okula başladığında güvenli veya güvensiz, bağımlı veya bağımsız, sorumlu veya sorumsuz bir kişilik kazanmış olacaktır. Ailede eksik kalan ve yanlış verilen eğitimin okulda düzeltilmesi çok zordur. Onun için diyoruz ki anne baba ve çocuk iletişimi çok önemlidir. Doğru ve kabul edilebilir davranışları öğrenmeye çalışan çocuklar için de durum aynıdır." şeklinde konuştu.

Sınırların çocuklara korundukları güvende oldukları ve güven verildikleri duygusunu kazandırdığını belirten Çankırılı, "Koyduğunuz sınırlar yol gösteren levhalar gibidir, sınırlar sanıldığı gibi çocukların haklarını kısıtlamak, onlara baskı uygulamak değildir. Aile içi kurallara uymalarını, işbirliği yapmalarını otoriteye saygı duymalarını sağlar, sorumluluk kazandırır. Sınırlar onaylanan, davranışları tanımlayan, çocuğa hatalı davranışlarını düzeltme fırsatı veren eğitici ve öğretici etkiye sahiptir."

Dernek Başkanı Huriye Çoban öncelikli amaçlarının kadınların eğitimler ve sosyal faaliyetlerle desteklenmeleri olduğunu belirtti. Çoban, '"Derneğimiz kadınların üretime, yönetime ve ekonomiye katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı gelişmesinin kalkınmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Günümüzde de kadınların sosyal ve ekonomik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyorum. Armoni Derneği olarak sadece söylem değil, kadınlarımıza yönelik somut olarak hazırladığımız projelerle bu sürece katkıda bulunuyoruz. Kadınların eğitim kalitesinin arttırılması ve sosyalleşmesi geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. '' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber