24 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Nisan 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00'te Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 16.00'da Kamerun Dışişleri Bakanı Pierre Moukoko Mbonjo ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da partisinin grup toplantısına katılacak, saat 13.00'te Sheraton Otel'de düzenlenen "Anayasanın Dili Sempozyumu"nun açılışına katılacak, saat 16.00'da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile Resmi Konut'ta görüşecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 09.00'da JW Marriott Otel'de, "4. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu"na katılacak, saat 10.00'da Sheraton Otel'de düzenlenen "Anayasanın Dili Sempozyumu"nun açılışına katılacak

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.15'te, CHP Grup Toplantısı saat 13.30'da, MHP Grup Toplantısı saat 11.00'de başlayacak.

- TBMM Genel Kurul'da, saat 15.00'ten itibaren sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili Meclis araştırması açılması önergeleri ele alınacak.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 13.00'te Sheraton Otel'de düzenlenen "Anayasanın Dili Sempozyumu"nun açılışına katılacak, saat 13.30'da RTÜK'ün 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de düzenlenen 'Türkiye'de Görsel-İşitsel Medya ve Geleceği' konulu toplantıya katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 13.00'te Kamerun Dışişleri Bakanı Pierre Moukoko Mbonjo ile görüşecek. Saat 13.30'da heyetler arası çalışma yemeği gerçekleştirilecek. Saat 15.00'te iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da Türkiye ile Kamerun arasında yapılacak olan 'Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın imza törenine katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.30'da TUROB ve TİSK ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 14.00'te Savunma Sanayii Müsteşarlığında, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün sismik araştırma gemisinin yapımına dair sözleşmenin imza törenine katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 09.00'da JW Marriott Otel'de gerçekleştirilecek "Çocuk ve Bilişim" konulu 4. Uluslararası Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu'na katılacak, saat 13.00'te Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek Anayasa'nın Dili Sempozyumu'na katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 18.30'da, 'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın 2. yıl değerlendirme toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık Haşimi, saat 12.00'de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı makamında ziyaret edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, saat 16.00'da CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ı ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Anayasa Mahkemesi'nin 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkan Haşim Kılıç ve Yüksek Mahkeme üyeleri, saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Ankara Sanayi Odası ile TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu'nun birlikte hazırladığı "Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi" projesinin açılış toplantısı, saat 14.30'da ASO'da gerçekleştirilecek.

- Merkez Bankası, saat 14.30'da nisan ayı iktisadi yönelim anketi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve yatırım anketini (6 aylık) açıklayacak.

- Hazine Müsteşarlığı 11 ay, 2 yıl ve 10 yıllık TL cinsinden sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi yapacak.

- KESK üyeleri, saat 10.00'da Mülkiyeliler Birliğinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- Memur-Sen ve Hak-İş üyeleri, saat 10.30'da Memur-Sen Konfederasyonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Sağlık-Sen üyeleri, saat 12.30'da BDP Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktoru darp etmesini protesto etmek için TBMM'ye siyah çelenk bırakacak.

- Memur-Sen üyeleri, saat 14.00'te Devlet Personel Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Türk Tabipler Birliği üyeleri, saat 11.30'da TTB Merkez Konseyi binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- LOBİSAV üyeleri, saat 09.00'da sözde Ermeni soykırımının anılması nedeniyle Anıtkabir'e çelenk bırakacak.

- Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nda yürütülen Avrupa Projesi Linking-Up Cultures (Kültürlerin Birleşmesi) kapsamında; Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Slovakya ve Hırvatistan'dan öğrenci ve öğretmenler misafir edilecek.

- Çankaya Üniversitesi Yeni Kampüs'te, saat 13.00'te Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlenecek.

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar ilçesinde saat 09.00'da, Aşkaleli İbrahim Polat İlköğretim Okulu, 09.45'te İstiklal İlköğretim Okulu, 10.30'da 50. Yıl Adnan Ötügen İlköğretim Okulu, 11.15'te Hayriye Kayraklı İlköğretim Okulu, 11.45'te ise Güneşli Mahallesi Genel Lise inşaat sahalarında inceleme gezisi düzenleyecek. Mutlu, saat 12.30'da Lokman Hekim Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

- Van Valisi Münir Kalayoğlu, Legacy Ottoman Hotel'de saat 10.00'da, sporcuların ve sanatçıların el ele verip Van'a yapacağı yardım kampanyasının ilk etabı olan 'Futbolcular Mahallesi' çalışmalarına ilişkin düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

- Talatpaşa Komitesi, İstanbul Barosu Kültür Merkezi'nde saat 14.00'de, Ermeni yurttaşlara çağrı yapmak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu devrettiği Beşiktaş 100. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Selin Uçansu, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü A Blok Brifing Salonu saat 16.00'da, 39 ilçede ilçe milli eğitim müdürlükleri koltuklarını devralan ilköğretim okulu öğrencileriyle İstanbul'un eğitim sorunlarının masaya yatırılacağı bir toplantı yapacak.

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Cem Dinç, saat 10.30'da, SGK İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyecek.

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, saat 10.00'da başlayacak toplantıda 3 yıllık icraatlarını anlatacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma

Vakfı tarafından düzenlenen "2012 Atık Yönetimi Sempozyumu", Antalya'nın

Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi Sueno Beach Otel'de, saat 09.30'da başlıyor.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------------------

- Trabzonsporlu Burak Yılmaz, saat 11.00'de, İTU Ayazağa Kampüsü Olimpik Stadı'nda, Nike'ın Mercurial Vapor 8 kramponunun tanıtım toplantısına katılacak.

- Beşiktaş'ın saat 12.00'deki Ümraniye'de yapacağı antrenmanı Toyota tarafından düzenlenen 'Hayalimdeki Araba' konulu resim yarışmasında dereceye giren çocuklar da izleyecek.

- Galatasaray, Trabzonspor maçının hazırlıklarını saat 12.00'de Florya Metin Oktay Tesislerinde yapacağı antrenmanla basına kapalı olarak sürdürecek.

- Fenerbahçe, Beşiktaş maçı hazırlıklarını saat 11.00'de Can Bartu Tesislerinde basına kapalı olarak sürdürecek.

- Antalya'da 2-14 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finallerinin kura çekimi, Antalya'da WOW Topkapı Palace Otel'de yapılacak. Saat 13.00'te başlayacak kura çekimine; turnuvaya ev sahipliği yapacak Türkiye'nin yanı sıra finallere katılacak diğer ülkeler Portekiz, İsveç, Romanya, Sırbistan, İspanya, İngiltere ve Danimarka'nın temsilcileri katılacak. Kura çekimine Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı da katılacak.

- 22-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda bugün saat 13.00'te Antalya-Elmalı etabı (Göğübeli Geçidi) geçilecek.

-Yarın saat 19.00'da İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçı için Bursaspor ve Eskişehir karayoluyla bugün İzmir'e gidecek.


24 Nisan 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri ile Kamerun Dışişleri Bakanı Pierre Moukoko Mbonjo ile beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek. (14.00-16.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sheraton Otel'de düzenlenen Anayasa'nın dili sempozyumuna katılacak. (13.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile Resmi Konut'ta görüşecek. (16.00)

TBMM'de MHP, AK Parti ve CHP Parti Grupları toplanıyor. (11.00-11.15-13.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, JW Marriott Otel'de düzenlenen ?4. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu'na katılacak. TBMM Başkanı Çiçek daha sonra Sheraton Otel'de düzenlenen Anayasa'nın dili sempozyumuna katılacak. (09.00-10.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK'ün Ankara'da düzenlediği ?Türkiye'de Görsel-İşitsel Medya ve Geleceği' konulu toplantıya katılacak. (10.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kamerun Dışişleri Bakanı Pierre Moukoko Mbonjo ile Dışişleri Bakanlığı'nda görüşecek. Davutoğlu ve Mbonjo, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (13.00-15.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA'nın yaptıracağı sismik arama gemisinin yapımına ilişkin sözleşmenin imza törenine katılacak. (14.00)

Merkez Bankası, nisan ayı iktisadi yönelim anketi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve yatırım anketini açıklayacak. (14.30)

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri', Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) salonunda sahiplerine verilecek. (19.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları'nın tanıtım toplantısı çerçevesinde İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (10.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Karayolları bölge müdürleri toplantısına katılacak. (10.00)

Çanakkale Kara Savaşları'nın 97. yılında Şehitler Abidesi, Fransız ve İngiliz anıtları ile 57. Alay Şehitliği'nde tören düzenlenecek, Çanakkale sanat ödülleri sergisinin açılışı yapılacak. (09.35-11.30-12.20-14.55-19.00)

Kayseri 2. Mobilya Fuarı, Tüyap tarafından açılıyor. (11.00)

Bursa'ta 21 Arap ülkesinin katıldığı ?Türk-Arap Turizm Buluşması' bugün sona eriyor. Misafir bakanlar sabah ikili görüşmelerde bulunacak. Ardından teleferikle Uludağ'a çıkacak. (10.00-16.00)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe düzenleyeceği basın toplantısıyla 3 yıllık icraatlarını anlatacak. (10.00)

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Rusya'da yaşayan Ermeni diasporası Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği önünde gösteri yapacak.

SPOR

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. gününde 152 kilometrelik Antalya-Elmalı etabı koşulacak. (11.30)

Trabzonspor'un golcü ismi Burak Yılmaz, İTÜ Ayazağa Kampusu Olimpik Stadı'nda ?Patlayıcı Hız'ın sırlarını öğrencilere aktaracak. (11.00)

Profesyonel Lig takımlarının Süper Final ve Ziraat Türkiye Kupası maçı hazırlıkları takip edilecek.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber