Bingöl'deki çatışma: 3 şehit, 4 terörist öldürüldü/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği ve halen devam eden çatışmada 2'si asker ve 1 korucunun şehit olduğu, 3'ü korucu 5'i asker 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.

İlçenin Yolaçtı köyü kırsal kesiminde bu sabah saatlerinde arazi arama tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri ile ?Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmalarda, 4 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Bölgede sıcak temas devam ederken, çatışmalar sırasında er Sinan Şen ile ismi henüz belilenmeyen bir asker ve korucu Ali Kalan'ın şehit olduğu, köy korucuları Hüseyin Alkaç, Ahmet Taş ve Ümit Dinç'in yanı sıra 5 askerin de yaralandığı bildirildi.

Yaralıların Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Şahin: Maalesef 3 şehidimiz, 8 yaralımız var

BOLU - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonrasında, yani öğle saatlerinde arazi arama-tarama çalışmalarında bir temas daha gerçekleşti. Bu esnada maalesef 3 şehidimiz, 8 yaralımız var'' dedi.

Şahin, Bolu Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine Bingöl'ün Genç ilçesindeki çatışmaya ilişkin, ''Askerimizin, Bingöl Genç kırsalında aldığı istihbaratı değerlendirerek, arazide arama-tarama çalışması yaptığı sırasında, sıcak temas gerçekleştirildi. İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonrasında, yani öğle saatlerinde arazi arama-tarama çalışmalarında bir temas daha gerçekleşti. Bu esnada maalesef 3 şehidimiz var. 8 yaralımız var, 3 tanesi geçici köy korucusu bu yaralılardan. Alanda bir sıcak temas devam ediyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e birer baş sağlığı mesajı gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'de 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olması ve 5 asker ile 4 geçici köy korucusunun yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e birer baş sağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Bingöl'de 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olması ve 5 asker ile 4 geçici köy korucusunun yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e birer baş sağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini ilettiği, yaralı askerler ve geçici köy korucuları için de acil şifalar dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber