'Meral Akşener'in Ankara Valisiyle ilgili iddiası doğru değil'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talat Atilla/ Güneş

28 Şubat Mağduru Alaaddin Yüksel ve Akşener

28 Şubat operasyonu başlayınca ne zamandır sesi soluğu çıkmayan bazı isimler hemen ortaya çıktı ve eski hesapları görme telaşına düştü. Meral Akşener de fırsat bu fırsat diyenlerden. Akşener'in derdi ise şu an Ankara Valisi olan Alaaddin Yüksel. Akşener ısrarla soruyor: ?Alaaddin Yüksel neyin ödülü olarak Ankara valisi yapıldı?? O sorunun neden sorulduğu ve yanıtını birazdan vereceğim kısa bilgide saklı. O dönemde iktidar partisine bakan aktif bir gazeteci olarak tarihe şöyle tanıklık yapmıştım;

28 Şubat sürecinde Emniyet Genel Müdürü olan Alaaddin Yüksel görevinden bir gece yarısı operasyonu ile alınmış ve Çankırı Vali Vekili yapılmıştı. Ama sıradan bir görevden alma değildi. Yüksel; ?Kararname ile geldim kararname ile giderim.? diye direnmiş ama makamının kapısı kırılarak içeri girilmiş, ortada bir kararname bulunmadan görevine son verilmiş ve yerine Kemal Çevik atanmıştı. Bir anlamda 28 Şubat'ın puslu havasının mağdurlarındandı Yüksel. Ve daha sonra 7 kez idari mahkemeye başvurup davaların hepsini de kazanmıştı. Sonrasında ise sırasıyla Balıkesir, İzmir ve Antalya valiliği yapmış ve 2010'da da Ankara Valiliği'ne atanmıştı.

Yüksel 40 yıldır mülki idare amirliği yapıyor. 28 Şubat'tan sonra Balıkesir, İzmir, Antalya gibi illerin valiliğini yapan bir devlet adamının bir sonraki durağının Ankara Valiliği olmasının neresi şaşırtıcı? Neyin ödülü olduğu belli değil mi? Tüm bu süreçleri en yakın bilenlerden birisinin de Başbakan Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmasın ama konjontör avcılığı, bu pusu siyaseti Akşener'e hiç yakışmadı. Kendisine önerim; Fırsat bu fırsat o dönem yarım kalmış hesabı bu gün göreyim derdine düşmek yerine o gece yarısı operasyonunun gerçek nedenini açıklaması! Bekliyorum!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber