İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İHA'lar artık Emniyetin de hizmetinde olacak

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsansız hava araçları teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ardından Emniyet'de hava araçlarını kullanmaya başladı. Artık Emniyet Teşkilatı da terör mücadelede daha etkin rol alacak.

Bölücü terör örgütü büyük bir çöküş yaşıyor. Jandarma ve polisin ortak yürüttüğü operasyonlar teröristlerin adeta korkulu rüyası oldu.

Bu kabusa yeni biri daha ekleniyor. Askerin kullandığı Heronların yanı sıra polis de insansız hava araçları kullanmaya başladı.

Emniyetin kullandığı İHA'lar 5 bin metre görüş açısına sahip ve tamamen yerli... Heronlardan farkı ise daha kısa mesafe uçabilmeleri...

İnsansız uçaklar özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kullanılıyor.

Geçtiğimiz yıl Emniyet teşkilatı'nda yapılan düzenlemeyle Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde "İnsansız Hava Araçları" Şube Müdürlüğü kurulmuştu.

İnsansız hava araçları sayesinde manevra kabiliyeti artan emniyet güçleri, anlık istihbaratlarla terör yuvalarına noktasal operasyonlar düzenleyebiliyor.

İHA'lar geçtiğimiz günlerde ilk olarak Kars'ta kullanılmıştı. Havadan tespit edilen terörist gruba polis özel harekat ve jandarma timleri nokta atışı operasyon düzenlenmiş.

2 terörist ölü ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber