Riskli aileye sosyal eğitim uzmanı geliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Aile Sosyal Destek Uzmanlığı Projesi"ni hayata geçireceklerini söyledi. Projeyle sosyal eğitim uzmanlarının tıpkı aile hekimi gibi çalışacağını belirten Şahin, "Uzmanlar risk faktörü yüksek ailelere gidip sosyolojik incelemesini yapacak. Projeyle bugün yaşananların önüne geçilecek" dedi

HABER MERKEZİ /ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara'da düzenlenen 'Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında, İstanbul'da Ayşe İnci'nin ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülmesinin herkesin canını yaktığını söyledi. Sosyal adaleti ve sosyal barışı sağlamanın en büyük görevleri olduğunu bildiren Şahin, bunun en temel unsurunun yaşam hakkını korumaktan geçtiğini söyledi. Yeni kanunun yapım sürecine ilişkin de bilgi veren Bakan Şahin, "Biz şiddetle mücadeleyi bir insan hakkı sorunu olarak görüyoruz, bir halk sağlığı sorunu olarak görüyoruz. Bu konuda büyük bir koordinasyon ve işbirliği gerekiyor. Tek başına bir kurumun bununla mücadelede bir şey yapması mümkün değil" dedi.

KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI

Bakanlık olarak şiddete uğrayan kadına her türlü desteği verecekleri bir altyapıyı da kurduklarını vurgulayan Bakan Şahin,"Kanunu uygulamak bunu yapmaktan çok dana önemli. Kanunu ne kadar uygulayabilirsek ve bunu ne kadar hayata dokundurabilirsek, yaşamı koruyabilirsek o kadar başarılı olacağız. Her kurumun her kuruluşun ne yapması gerektiği açıkça yazıldı. Şimdi hızlı bir şekilde yönetmelik çalışmalarını başlatacağız. Artık bize düşen şey gereğini yapmak. Gereğini yapmayana da gereğini yapmak. Eğer bu iradeyi koyamazsak kağıt üzerinde kalmış bir kanun bizim için hiçbir şey ifade etmez' diye konuştu.

'Aile Sosyal Destek Uzmanlığı Projesi" nin koruyucu, önleyici tedbir ve önlemleri hayata geçirmek için önemli proje olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, çalışmayı şöyle anlattı:

PİLOT ÇALIŞMA YAPILACAK

"Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, o ailenin sağlıkla ilgili her türlü tedbirini alıp, ailenin bir riski varsa bir genetik rahatsızlığı varsa daha baştan bu hastalık çıkmadan bunu önleyecek şekilde aile hekimleri o aileyle ilgileniyorsa sosyal destek uzmanları da o aileye ait bütün ekonomik ve sosyal analizleri yapacak. Bu sistemin çalışmalarını tamamladık. Şu anda Karabük ve Kırıkkale'de iki ayrı modelin çalışmasını yaptık. 150 arkadaşımızın Hacettepe ile eğitimini yaptık. Özellikle risk faktörü yüksek olan ailelere gidip onların analizlerini, sosyolojik incelemesini yapıp, yapılması gerekenleri görmek çok önemli. Bu aile ile ilgili rapor geldiğinde sosyal hizmet uzmanları tarafından gerekli çalışma yapılacak ve yeniden dönülerek ihtiyaçlarına göre, yapılması gereken konuları sosyal hizmet uzmanlarımız yapacak.'

Projenin hayata geçmesiyle bugün yaşananların önüne geçileceğini bildiren Şahin, iki aylık pilot çalışmanın ardından bir model oluşturulacağını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber