Eczane ve Eczacılık Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi, alt komisyonda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve milletvekili arkadaşlarının ''Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'', TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda alt komisyona sevk edildi.

Komisyon, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplandı.

Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Domaç ve milletvekili arkadaşlarının teklifi, muhalefet partilerine mensup milletvekillerine ait aynı içerikteki tekliflerle birleştirildi.

Domaç, kendisi için heyecan verici bir gün olduğunu belirterek, 17 yıl bu konuyla uğraştığını ifade etti.

Teklifin tüm siyasi partilerin ve meslek kuruluşlarının mutabakatıyla oluşturulduğunu söyleyen Domaç, ''Bunun hayata geçiyor olmasını görmek çok büyük bir mutluluk'' dedi.

Domaç, konuşmasında duygulanarak, sözlerini yarım bıraktı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, düzenlemeye ''yetmez ama evet'' dediklerini, eczacıların daha da iyi düzenlemeleri hak ettiklerini kaydetti.

-İşyükü arttı-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eczacıların çok önemli bir kamu hizmeti yaptığını dile getiren Akdağ, sağlık hizmetlerinin önemli bir kısımında eczacılarla çalıştıklarını vurguladı.

Eczacıların iş yükünün artığını, cirolarının artığını ama kar oranlarının artmadığını ifade eden Akdağ, ''Özellikle düşük cirolu eczanelerin mali durumlarını düzeltme ihtiyacı olduğu bir gerçektir'' diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdağ, temel yaklaşıma dokunulmaması ve kısa zamanda bitirilmesi koşuluyla teklifin alt komisyona sevkini olumlu bulduklarını söyledi.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in ağır hastalığı bulunan mahkumları gündeme getirmesi üzerine, Komisyon Başkanı Erdöl, komisyon olarak böyle bir yetkilerinin olmadığını ancak milletvekili olarak cezaevlerinde bu durumu yerine görebileceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ da görev verilmesi halinde bu hastalara bakanlık olarak bakabileceklerini dile getirdi.

Toplantıda, teklifin alt komisyona gönderilmesine karar verildi.

Öte yandan komisyonun bünyesinde daimi bir Çocukları Haklarını İzleme Alt Komisyonu oluşturulması kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber