Şahin: Yoksulluğu azaltmak da bizim görevimiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Yoksulluğu azaltmak da bizim görevimiz, kadının statüsünü yükseltmek de bizim görevimiz, aileleri parçalamadan toparlamak da bizim görevimiz'' dedi.

Bakan Şahin, Şehitkamil Belediyesi tarafından Aydınlar Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesisin açılışında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, çok geniş bir alanda insanlara hizmet vermeye çalıştıklarını, tek hedeflerinin insanı mutlu etmek olduğunu söyledi.

Kadının, gencin, ailenin, çocuğun yaşamına dokunmak, ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında olmak istediklerini ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Hukuk devleti bu, sosyal devlet bu, sosyal belediyecilik bu. O yüzden, uygulanabilirlik ve ulaşılabilirlik adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoksulluğu azaltmak da bizim görevimiz, kadının statüsünü yükseltmek de bizim görevimiz, aileleri parçalamadan toparlamak da bizim görevimiz, çocuklarımızın hakkını korumak, çocuklarımızın ihmal ve istismara karşı korumak ve kollamak da bizim görevimiz. Bu geniş alanda başarılı olabilmek ve bu geniş alanda bunu başarabilmemiz için en önemli ortaklarımız belediyelerimizdir. Hep beraber bunu başaracağız.''

Şahin, tüm insanlara her alanda en iyi hizmetlerin sunulabilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla eşi ölen kadınlara her ay 250 TL mali destek verdiklerini, onlara devletin şefkat elini uzattıklarını dile getiren Şahin, herkesin birinci sınıf vatandaş olmasını amaçladıklarını söyledi.

Sorunların çözümü için güç birliği yapmak gerektiğine işaret eden Şahin, ''Birbirimize sahip çıkmamız, birbirimize sarılmamız gerekir. Sorunların çözümü için gücümüzü birleştirmemiz lazım. Bugün halkla güç birleşmesi var. Gücümüzü birleştirdik, hedeflere ulaşmak için mücadele ediyoruz. Eğitimsiz, sağlıksız bir toplum istemiyoruz. Ekonomik olarak herkesin güçlendiği bir toplum için sizlerin hizmetkarıyız. Bu makam sizin hizmetkarınız olmaya devam edecek'' diye konuştu.

-''Yerel yönetimler çok önemli''-

Bakan Şahin, insanlara hizmet etme noktasında belediyelerin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Belediyeciliğin artık yol, su, elektrikten ibaret olmadığını, bu konuda insan odaklı, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

''Kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle engellisiyle engelsiziyle, herkesin ama herkesin yaşamına dokunmak, yaşam kalitelerini yükseltmek, bunların ihtiyacı olan her türlü temel sosyal politikalarda insanlara yardımcı olmak gerekir. Sosyal tesisler de bu konuda ayrı bir öneme sahip. AK Parti hükümetinin farkı bu. AK Parti'li belediyelerin farkı bu. Biz, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Biz, 'yaratılanı yaratandan ötürü seven' anlayışın mensuplarıyız. Nerede doğarsa doğsun, nereli olursa olsun, annesi babası kim olursa olsun. Önemli olan insan olmasıdır. Onun birinci sınıf vatandaş olması, yaşam kalitesini yükseltmeyi, en önemli görev alanımız olarak gördük.''

Gaziantep'in çok yoğun göç alan bir kent olduğuna değinen Bakan Şahin, göçle gelen insanların yaşamını kolaylaştırmak ve onlar için fırsat eşitliği oluşturmak gerektiğini söyledi.

Belediyelerin ve yerel kalkınmanın büyük önem taşıdığını dile getiren Şahin, ''Kalkınma yerelde başlıyor. O yüzden, sayın Başbakanımızın da belirtiği gibi kanuni altyapıda Ankara'nın küçülmesi gerekir. Hantal yapının bir an önce yerele devredilmesi, belediyelerin güçlenmesi gerekir. Belediyeler güçlenirken de mahalli kaynakların artırılması gerektiğine inanıyoruz. Geldiğimiz günden beri bunu yapıyoruz. Ama siz dünyanın en iyi kanununu çıkartırsanız çıkartın uygulayış çok önemli'' diye konuştu.

Bakan Şahin, diplomanın çok önemli olduğunu, bir işçi emeklisini kızı olarak şu anda bakanlık makamında görev yaptığını ifade ederek, eğitimin önemine işaret etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise sosyal belediyeciliğe çok önem veren bir anlayışa sahip olduklarını, 70 sosyal tesisi insanların hizmetine sunduklarını ifade etti.

Açılış sonrası sosyal tesisi gezen, kursiyerler ve çocuklarla görüşen Bakan Şahin, daha sonra geçen yıl öldürülen 5 yaşındaki Fatma Demir'in, Şehitkamil Belediyesi TOKİ konutlarında oturan ailesini ziyaret etti.

Ziyaret, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Açılışa ve ziyarete AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber