Müftülük, Kutlu Doğum anısına ölen imamın ailesine daire aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Nilüfer Müftülüğü "Peygamberimiz'in Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" konusunun ana tema seçildiği bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nda örnek bir davranışa imza attı. Müftülük personeli, 'kardeş aile' ilan ettikleri yaklaşık 6 ay önce vefat eden İrfaniye Sülüklü Mahallesi Camii İmam-Hatibi Zeki Yılmaz'ın ailesine bir daire aldı.Zeki Yılmaz'ın ailesi için, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fethiye Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Mustafa Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" konulu konferansın sonunda düzenlenen tapu teslim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, insanlığın kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde Nilüfer Müftülüğü personeli olarak vefat eden imamın ailesini unutamayacaklarını söyledi. Müftü Ayvaz, "Hocamızın ailesini kardeş aile olarak ilan ettik. Müftülüğümüze bağlı din görevlilerimiz, Kur'an Kursu öğreticilerimiz kendi aralarında para topladılar. Kur'an kurslarımız da düzenledikleri Kutlu Doğum Kermeslerinin paralarının bir kısmını bağışladılar. Tüm bu bağışlarla müftülüğümüzde oluşturulan bir komisyon tarafından bir daire alınmıştır." dedi.

İrfaniye Sülüklü Camii İmam Hatibi Zeki Yılmaz'ın ailesine evin tapu ve anahtarını Bursa Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım teslim etti. Suzan Yıldırım, "Bir anneye bu tapuyu vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok duygulandım. Bu kardeşlik örneği inşallah tüm Türkiye'yi sarar. Nilüfer'de gösterilen kardeşlik örneğinin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Aile adına tapuyu ve anahtarı teslim alan merhum imam-hatibin eşi Havva Yılmaz ise unutulmamanın kendilerini duygulandırdığını söyledi. Havva Yılmaz şunları kaydetti: "Özellikle Nilüfer İlçe Müftümüz Durmuş Ayvaz'ın şahsında herkese teşekkür ediyorum. Eşimin vefatından bu güne bizlere sahip çıktılar. Bizleri kendilerine kardeş aile yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin ailesine sahip çıktığını bu hediyeyle bizlere göstermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber