Bakan Şahin: İlk kez engellileri kendi içerisinde sınav ediyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İlk kez engellileri kendi içerisinde sınav ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk, çünkü alana girdiğimiz zaman eskiden engellilerle ilgili yapılan sınavlarda aynı sınav, aynı engelli grubu yer alırdı. Ama şimdi bunu ayırdık görme engelli kendi içinde, işitme engelli kendi içinde, zihinsel engelli kendi içinde ve zihinsel engelliyi kendi içinde sınav yapıyoruz." dedi.Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Şahin, kendisini bölgenin bakanı gibi gördüğünü belirtti. Şahin, "Medeniyetler şehri alan Adıyaman'da olmaktan son derece mutluyum. Biz Adıyaman'ı ve Adıyamanlılara çok seviyoruz ve kendi hemşehrimiz olarak görüyoruz. Ben bu bölgenin evladıyım ve kabinenin tek kadın bakanıyım. O nedenle kendimi Adıyaman'ın da bakanı olarak görüyorum. Komşu iller olmamız münasebetiyle geleceğe yönelik ortak kalkınma hamlelerimiz var. Gerek grup başkan vekilimiz, diğer milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla Adıyaman iliyle ilgili konuların hep takipçisi olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

60 bin kişinin katılımıyla ilk defa Türkiye geneli geniş kapsamlı engelliler için sınav yapılacağına dikkat çeken Bakan Şahin, "İlk kez engellileri kendi içerisinde sınav ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk, çünkü alana girdiğimiz zaman eskiden engellilerle ilgili yapılan sınavlarda aynı sınav, aynı engelli grubu yer alırdı. Ama şimdi bunu ayırdık görme engelli kendi içinde, işitme engelli kendi içinde, zihinsel engelli kendi içinde ve zihinsel engelliyi kendi içinde sınav yapıyoruz. Devlet Personelden gelen talep 3 bin 500 kişi idi ancak bu sayı hızla yükseliyor. Sağlık bakanlığımızdan, diyanet işleri başkanlığımızdan yeni talepler geldi ve bu rakam 7 bine çıktı bu. Bunun yanı sıra yaşlılarımız bizim en büyük değerimiz. Hem dünya nüfusu yaşlanıyor, hem de ülke nüfusumuz yaşlanıyor. 65 yaş üzerinde 2015 yılı itibarıyla yüzde 8'e yükselen bir yaşlı oranımız olacak. Sağlık sistemini değiştiriyoruz. Refah seviyesi yükseldikçe insan ömrü uzuyor. İnsan ömrü uzayınca dolayısıyla yaşlılarımızın da bakımı, yaşlı kreşi gibi günlük bakımları, kendi akranlarıyla sohbet edecekleri mekânları inşa etmeye çalışıyoruz. Bu konuda sosyal belediyecilik yapan belediye başkanlarımızla çok iyi bir işbirliği yapıyoruz. Koğuş sistemlerinden sevgi evlerine geçtik." açıklamasını yaptı.

"ANTALYA SERİK'TEKİ OLAYI TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Şahin'e Antalya Serik'te dün meydana gelen aile içi şiddet sonucu hayatını kaybeden Semanur ve diğer çocuklar için neler yapıldığı da soruldu. Çocuklarla ilgili bilim kurulu oluşturulduğunu belirten Bakan Şahin, "Bu konuyla ilgili neler yapabiliriz diye çalışmalar başlattık. Ailenin yanında sevgi ortamında kalarak yetişmelerini önemsiyoruz. Çünkü çocuk aileden ayrıldığı zaman parçalandığı zaman zorunlar daha da büyüyebiliyor. Bize maliyeti daha da yüksek oluyor. Ancak zaman zaman aileden de zarar görebilen çocuklar olabiliyor. Bunlara karşılık bütün çocuklarımızı korumak için de hem hukuki alt yapıyı güçlendiriyoruz, Adalet Bakanlığımızla birlikte çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bilim kurulu hukuki alt yapı konusunda ve çocuk kurulu altyapısı konularında bir çalışma yaptı. Adalet Bakanlığımız bir komisyon oluşturdu bizimde içinde bulunduğumuz bir komisyon çalıyor. İnşallah bunlar tamamlandığında daha radikal yaptırıcı önlemler alacağız. Buna uymayanlar karşısında da gerekli tedbirleri alıyoruz ve çocuklarımızı hemen kurumlarımızda koruma altına alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Fatma Şahin, İl Özel İdaresi tarafından alınan iki aracı test etti. Daha sonra Kadın Statüsü Güçlendirme Derneği'nin açılışını yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vefa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin SODES projesi olan Kadın Yaşam ve Destek Merkezi'nin açılışına katıldı. Kadın Yaşam ve Destek Merkezi açılışında konuşan Bakan Bakan Şahin, projenin kadınlar tarafından yararlanacağından dolayı memnuniyetini ifade etti ve başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber