Yolda kimlik belgesini kaybedince sınava giremedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ilk kez düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girmek için Antalya'dan memleketi Zonguldak'a gelen engelli Işıl Civak, yolda cüzdanını kaybetmesi sonucu kimliğini ibraz edemeyince sınava alınmadı.Antalya'da bir otelde çalışan ve 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle vücudunun sağ tarafında kısmi felç olan Işıl Civak (29), ÖMSS'ye girmek için dün gece otobüsle Zonguldak'a geldi. Bu sırada çantasında, içinde kimliğinin de bulunduğu cüzdanının yerinde olmadığını fark eden Civak, polise hırsızlık şüphesiyle başvurdu.

Kaybolan kimliği nedeniyle ÖMSS'ye alınmayacağı endişesi taşıyan Civak, sabah saatlerinde yeni nüfus cüzdanı çıkarabilmek için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gitti. Müdürlüğün kapalı olmasından dolayı kimlik çıkaramayan Civak, Yayla İlköğretim Okulu'na giderek durumunu anlatıp kimliğinin fotokopisiyle salona girmek istedi.

Yetkililerin kimliği olmadığı için sınava almadıkları Civak, gazetecilere yaptığı açıklamada, vücudundaki felç nedeniyle konuşmakta ve yürümekte zorlandığını, yüzde 47 oranında engelli raporunun bulunduğunu söyledi.

Antalya'da bir otelde çalıştığını, hayata daha güvenle bakmak için sınava hazırlandığını anlatan Civak, şunları kaydetti:

''Otobüse binmeden önce cüzdanım çantamdaydı. Bundan dolayı çalındığını düşünüyorum. Kimliğimin de cüzdanımda olmasından dolayı mağduriyetim arttı. Sabah saatlerinde nüfus cüzdanı çıkartmak için uğraştım. Ancak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün kapalı olmasından dolayı sorunu çözemedim. Üniversiteye giriş sınavlarında açık tutulan nüfus müdürlüğü, ÖMSS'de niye kapalı tutuluyor? Salon yetkilileri, kimliğim olmadığı için sınava beni almadı. Engelli sınavında yine bir engel ortaya koydular. Sınava giremediğim için çok üzgünüm.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber