Personelini döven Belediye başkanına 3 ay 10 gün hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, personeli İsa Gültepe'yi dövdüğü gerekçesi ile Van 2. Sulh ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Sezer'in cezasının infazının tamamlanmasına kadar tüm kamu ve özel hizmetlerden yoksun bırakılmasına karar verdi. Belediye Başkanı'nın şikayetçi olduğu İsa Gültepe ise beraat etti.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, iddiaya göre belediyede işçi olarak çalışan İsa Gültepe'yi geçen yıl dövdü. Gültepe ve Sezer karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olunca Van Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Van 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bir yıldır süren davanın önceki gün yapılan 4'üncü duruşmasında mahkeme heyeti karar verdi. Başkan Sezer'in katılmadığı duruşmada işçi İsa Gültepe beraat etti. Belediye Başkanı Nazmi Sezer'e, yüzde 65 ortopedik özürlü ve aynı zamanda epilepsi hastası olan Gültepe'yi dövmekten 4 ay hapis cezası verildi. Başkan Sezer'in katıldığı duruşmalardaki iyi halini indirim nedeni olarak kabul eden mahkeme heyeti, cezasını temyiz yolu açık olmak üzere 3 ay 10 güne indirdi.

Mahkeme, daha önce aynı suçtan mahkum olan Sezer'e verilen cezayı ertelemedi. Sanığın cezanın infazından sonra bir yıl denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar veren mahkeme, hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar, kamu haklarından yoksun bırakılmasını da kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber