Sağlık Bakanlığı'ndan süt açıklaması: Yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, okul sütü projesi kapsamında dağıtılan sütlerden rahatsızlanan vakalardan yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün uygulamaya başlanan?Okul Süt Programı? ile kamuoyumuza yansıyan sağlık problemleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Süt, içeriğinde bulunan besin öğeleri itibarıyla özellikle büyüme gelişme çağında olan çocuklarımızın belirli düzeyde tüketmesi gereken temel bir gıda maddesidir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ülkemizde süt tüketiminin yıllık kişi başına 24-26 litre olduğu bilinmektedir. Bu durum Avrupa Birliği'nde 89 litre Avustralya'da 107 ve ABD'de 83 litredir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın da desteklediği ?Okul Süt Programı? Milli Eğitim Bakanlığı'mız tarafından okullarımızda başlatılmıştır. Okullarda süt dağıtımından sonra Adana, Antalya, Sakarya, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Eskişehir, Konya, Kırıkkale ve Samsun illerimizde bazı sağlık problemlerinin görüldüğü raporlanmıştır. Vakalar hafif seyirli olup yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır." denildi.

Söz konusu program çerçevesinde dağıtılacak olan sütlerin tüm okul çağı çocukları kapsayacağı için çeşitli şikâyetlerin görülmesi ihtimal dâhilinde olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Okul çağı çocuklarında inek sütüne alerji binde 5 oranında bildirilmektedir. Süt şekerine karşı tahammülsüzlük ise daha çok 7-8. sınıflarda görülmekte olup bulantı, kusma ve ishal belirtileri gösteren bir durumdur. Süt alerjisi için ailelerden önceden bilgi alınmak sureti ile bu çocukların program dışı tutulmaları; süt içimini takiben 6 saat içinde oluşabilecek şikâyetler için de sağlık kurumlarına yönlendirilmeleri hususu önceden belirlenmiştir. Bu kapsamda yukarıda adı geçen illerde halk sağlığı müdürlüklerimiz tarafından gerekli müdahaleler derhal yapılmış olup, izleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber