İÜ'lü öğrencilerden formasyon yürüyüşü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki yaklaşık 200 öğrencisi ellerindeki pankartlarla üniversiteden çıktı. "Diplomasız işsiz olmak istemiyoruz", "Formasyon hakkımız engellenemez" şeklinde slogan atan grup, tramvay yoluna girerek yolu kapattı.

Buradan Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü?ne kadar yürüyen gruba yoldan geçen yabancı turistler de merakla izledi. Öğrenciler Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Dilan Taşkın, ?5 Nisan günü Pedegojik formasyonu kaldırma kararı alarak önümüze koyan YÖK, bugün bir toplantı düzenleyerek sözde yeni kararlar alacak. Günlerdir fen edebiyat öğrencilerinin devam eden tepkileri bir çok üniversitede düzenlenen öğrenci eylemleri YÖK'ü formasyonu kaldırma kararını gözden geçirmek zorunda bıraktı" dedi.

Basın açıklamasının ardından 3 öğrenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girerek burada yetkililerle görüşmek istedi. Öğrenciler içerde herhangi bir yetkiliyle görüşemediklerini öne sürerek oturma eylemlerine devam ettiler. Yaklaşık yarım saat sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber