Darbe Komisyonu yol haritasını belirleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Darbe Komisyonu 8 Mayıs Salı günü çalışma usul ve esasları ile komisyon çalışmalarında takip edilecek yol haritası ve planlamanın tartışılıp belirlenmesi için toplanacak.

Meclis haftaya TBMM Başkanlığı ile Yasama Derneği (YASADER) ve Yasama Uzmanları Derneği (YUDER) işbirliği ile düzenlenen "Parlamenter Denetim Sempozyumu" ile başlayacak.

7 Mayıs Pazartesi günü yapılacak sempozyuma, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katılacak.

İki oturumda gerçekleşecek olan sempozyum, TBMM Başkanı ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayacak.

-DARBE VE MUHTIRALARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU-

Meclis'te darbeleri araştırmak için kurulan komisyon ikinci toplantısını 8 Mayıs Salı günü yapacak. Bu toplantıda komisyon çalışma usul ve esasları ile komisyon çalışmalarında takip edilecek yol haritası belirlenecek.

-GENEL KURUL GÜNDEMİ-

Meclis Genel Kurul gündeminde görüşmesi yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı ve Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yer alıyor.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile yurt dışı seçmenlerin oy kullanmasında; sandık, gümrük kapılarında oy kullanma veya elektronik oylama yöntemlerinin birlikte veya ayrı ayrı uygulanmasına, seçim türüne ve yabancı ülkenin durumuna göre, Dışişleri Bakanlığının görüşü alınarak Yüksek Seçim Kurulunca karar verilecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanmalarına yönelik iş ve işlemlerde, Dışişleri Bakanlığının bilişim alt yapısından yararlanılabilecek. Dışişleri Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulunun belirleyeceği usul ve esaslar doğrultusunda, kullanılacak olan bilişim alt yapısının oluşturulması ve güvenliği için gerekli tedbirleri alacak.

-KOMİSYON GÜNDEMLERİ-

KİT Komisyonu'nda, kamu iktisadi teşebbüslerinin 2009-2010 yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programı yer alıyor. Denetimi yapılacak kuruluşlar ise, Devlet Malzeme Ofisi, Elektrik Üretim A.Ş. , Hamitabat Elektrik Üretim A.Ş., Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş., Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş., Soma Elektrik Üretim A.Ş. , Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., Türkiye Elektromekanik Sanayi Gn.Müd., Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret A.Ş.,Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ort. A.Ş., Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. bulunuyor.

-MERA KANUNU-

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yer alıyor.

Dışişleri Komisyonu'nda, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Libya Geçiş Hükümeti Arasında Libya Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Geliştirmesine İlişkin İşbirliği Konulu Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı'nın da bulunduğu 9 adet tasarı bulunuyor.

-EKMEK İSRAFI KONUSUNDA KEBAPÇILAR, BAKLAVACILAR DİNLENECEK-

Dilekçe Komisyonu, "Ekmek İsrafının Önlenmesi" konusunda toplanacak. Katılımcılar ise dilekçe sahibi Hakkı Gökbulut, Prof.Dr.Hamit Köksel, Milli Savunma Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği yetkilileri.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu'nda, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber