Şahin, Alevilerin kapısına yazılan yazıları yorumladı: Provokasyon görüntüsü var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, memleketi Ordu'da Korgan ilçesine bağlı Çiftlik beldesinde Hıdırellez şenliklerine katıldı. Bakan Şahin, burada Aydın'da Alevilerin kapsına yazılan yazıları değerlendirdi. Şahin, "Bir provokasyon görüntüsü var, başka türlü değerlendirilemez." dedi.

Bakan Şahin, şöyle devam etti: "Aydın ilimizde iki Alevi ailenin oturduğu iki apartmanın girişine boya ile yazı ile bazı işaretlerin yapıldığına dair ihbara dayalı polisin bir tespiti oldu. Bu tür boyalamalar daha önce Adıyaman ve Erzincan ilimizde de oldu. Bunların doğal akışında meydana gelen olaylar olmadığı çok açık. Bunu güvenlik güçlerimiz takip ediyor. Aydın'daki haber alındığından itibaren takibe başlandı. Bir provokasyon görüntüsü var, başka türlü de değerlendirilemez. Üzerinde güvenlik güçlerimiz titizlikle duruyorlar. Fakat her olayı kendi ölçüsüne göre değerlendirmek gerekir. Bir boyalamayı, bir işaretlemeyi mutlaka önemseriz. Bırakın boya ile işaretlemeyi, boyalamanın işaretlemenin konuşulması dahi bizim için önemlidir, onu da takip ederiz, ediyoruz."

Güvenlik güçleri, yargı makamları ve haber alma teşkilatlarının konuyu titizlikle araştırdığını vurgulayan Şahin, konu üzerinden abartılı yorumlar yapılmasını çok daha tehlikeli ve vahim bulduklarını kaydetti. Bakan Şahin, ?Yara kaşımaya, olay büyütmeye hiçbirimizin hakkı yok. Olay olduğu şekli ile ve gerektiği şekli ile takip edilmektedir." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber