Polis, HD kalitesindeki mobil mobese aracıyla toplumsal olayları takip edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü, HD kalitesinde uydu bağlantılı canlı yayın yapabilen mobil mobese aracını hizmete soktu. Komuta kontrol ve canlı yayın aracı, açık ve kapalı alan toplantıları ve faaliyetlerinde gerek uydu üzerinden gerekse fiber optik hat üzerinden istenen noktaya canlı yayın aktarabiliyor. Özel dizayn edilen araçta, kriz anlarında üst düzey yöneticiler gelişmeleri izleyebilecek.

Bursa Trafik Vakfı tarafından Bursa Emniyet Müdürlüğü için yaptırılan aracın anahtar teslimi Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Karayolu Trafik Haftası' etkinlikleri törenlerinde gerçekleşti.

Vakıf Başkanı Galip Sakter, 400 bin liraya mal edilen aracın anahtarını Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya teslim etti. Karayolları Haftası sebebiyle emniyet, jandarma, belediye ve karayolları ekiplerinin açtığı stantları gezen Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, son olarak emniyetin mobil mobese aracını hizmete soktu.

Polisin toplumsal olayları takip noktasında elini güçlendirecek araçla ilgili bilgi veren Bursa Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürü Ercan Ekincioğlu, ülke genelinde polise ait canlı yayın araçlarının olduğunu hatırlatarak, hizmete giren bu aracın diğerlerinden farklı olduğunu söyledi.

Araçta üç buçuk metre yükselebilen ve 360 derece dönebilen 13 optik zoom özellikli HD dom kamera bulunduğunu belirten Şube Müdürü Ekincioğlu, "Aracın 360 derece etrafını görebilen HD yan kameralar mevcuttur. Araç üzerinde bulunan 1.2 metre uplink anten vasıtasıyla HD yayınları istenilen noktaya veya il kriz merkezine anında görüntü iletilebilecek. Komuta Kontrol ve Kriz Merkezi olarak kullanılacak alanda 2 adet TV ve bu televizyonlardan canlı yayın akışı, dom kamera görüntüsü, araç ön-arka ve yan kamera görüntüleri, araç sabitken ya da seyir halindeyken normal yayın akışı gibi konuları takip edebilecek.400 bin liraya mal olan araca yaklaşık 250 bin liralık yatırımla 6 adet ve 1 adet wireless kamera girişli görüntü ve ses masası, karakter jeneratörü görüntüleri dijital ortamda saklayacak server ile güçlendirilecektir. Üç işlem ve kullanım özellikleri ile aracımız ülkemizde bir ilk özelliği taşımaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber