'Polis, savcıyım' diyerek dolandıran 73 kişi tutukladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik 13 il ve 8 ilçede 65 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 107 kişiden 73'ü tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince diğer iller ile bağlantılı olarak faaliyet yürüten organize suç örgütlerine yönelik yapılan 7 aylık çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda yakalanan 107 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Yapılan duruşmalarda şüphelilerden 73'ü tutuklanarak ceza evine konuldu.

Zanlıların kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir çok ilde ikamet eden vatandaşları arayarak, "Kimliğiniz bölücü terör örgüt üyesi tarafından ele geçirilmiş ve sizin kimliğiniz ile internet üzerinden örgüte para transferi yapılıyor, biz bunu tespit etmeye çalışıyoruz, bu şahsın siz olmadığını biliyoruz ancak sizin bize yardım etmeniz gerekiyor, yardım etmezseniz bu şahıslarla birlikte olduğunuz değerlendirilerek 6 ile 28 yıl arasında yargılanacaksınız." gibi sözler sarf etmek suretiyle insanları korkutarak para istedikleri belirlendi. Söz konusu örgütün deşifre edilmesi için alınan mahkeme kararı ile yaklaşık 7 ay boyunca teknik takip yapan polis şahısların 42 ile bağlı 63 ilçe ve 2 il merkezinde başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak, 70 adet nitelikli dolandırıcılık (yağma) olmak üzere toplam 72 olayı gerçekleştirdikleri belirlendi. Şahısların bu olaylarda 1 milyon 20 bin 847 TL.'lik dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Örgüt lideri ve üyelerinin gerçekleştirdiği 72 olaydan 26'sı ile ilgili ara yakalama kararı alınarak göz altına alınan 54 kişiden 38'i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi için dolandırılmaya çalışılan çok sayıda müştekiye ulaşılarak 3 milyon TL civarındaki paranın örgüte aktarılması engellendi. Devam eden çalışmalarda; 18 il ve ilçede bulunan 65 şüpheli şahsın yakalanması için 63 adrese de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda; Adana, Konya, Şanlıurfa, Burdur, Antalya, Hatay, Mersin, Gaziantep, Ankara, Kars ve Adıyaman'da toplam 53 şüpheli yakalandı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda sim kartı, 130 adet cep telefonu, çok sayıda hesap kartı, 42 bin 850 TL, 196 gram altın, 33 adet Cumhuriyet altını, 2 adet yarım altın, 1 adet altın bilezik, 6 çift küpe, 3 adet yüzük, 3 adet av tüfeği ve 1 adet ruhsatsız namlusu açılmış tabanca ele geçirildi. Ayrıca örgütün yöneticilerinin ve hesap temin edenlerin 10 adet otomobil, 5 adet traktör, 6 adet motosiklet (3'ü çalıntı) ile banka hesapları ve gayri menkul gibi mal varlıklarına el konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber