Milletvekiline yer tutan danışmana lokanta yasağı geldi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te her gün yaklaşık 2 bin kişiye hizmet veren üyeler lokantasında, bakan ve milletvekili danışmanları masa tutmaya başlayınca, iş çığrından çıktı. Meclis Başkanı Çiçek duruma el koydu ve danışmanlara lokanta yasağı getirdi

Volkan YANARDAĞ / ANKARA

TBMM'de her gün en az 2 bin kişiye hizmet veren üyeler lokantasında, bakan ve milletvekili danışmanları masa tutmaya başlayınca, Meclis Başkanı Cemil Çiçek duruma el koydu. Masa tutan danışmanların gelen milletvekillerine izin vermediğini, masaların 2 saat boş kaldığını belirterek, bu uygulamayı yapanların sayısının da sürekli arttığını bildirdi.

Çiçek, bazı danışmanların kendi misafirlerini, milletvekili misafiriymiş gibi tanıttığını da kaydederek, danışmanların üyeler lokantasına girişlerinin yasaklandığını bildirdi. Çiçek, üyeler lokantalarından milletvekillerinin eş ve çocukları, milletvekilleriyle birlikte gelen misafirler, eski vekiller ve gazeteciler yararlanabilecek. Danışman ve korumalar üyeler lokantalarından faydalanamayacak.

MASALAR 2 SAAT BOŞ KALIYOR

Çiçek, milletvekillerini gönderdiği yazıya, 'Bazı milletvekillerimizin son günlerde üyeler lokantalarında yeterli hizmet alamadıkları ve yer bulma konusunda sorun yaşadıkları tarafıma iletilmiştir. Bu nedenle yaşanan sorunları ve çözümlerini siz sayın milletvekillerimizle paylaşmak istiyorum' diyerek başladı.

Üyeler lokantalarının toplam kapasitesinin 466 olduğunu anlatan Çiçek, bazen 3 bin kişiye hizmet verildiğini vurguladı ve 'Ayrıca bazı sayın bakan ve milletvekillerinin, özellikle grupların olduğu günlerde danışmanlarını göndererek, üyeler lokantalarında masa tutmaları ve gelen milletvekillerinin masa boş olduğu halde oturmalarına izin vermemeleri bir başka sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Saat 12.00'de tutulan bir masa, bazen boş olarak 14.00'e kadar bekletilmektedir' dedi.

Çiçek, milletvekillerinin misafirlerini danışmanları aracılığıyla yemeğe gönderdiğini bu durumun da keyfiliğe sebebiyet verdiğini ifade ederek, 'Danışmanların bazıları kendi misafirlerini, milletvekilinin misafiri diye lokantaya getirmektedir. Bu tür keyfiliğin önüne geçmek için ilgili personele yeni uygulamayla sadece adisyon imzalatılacak, hesap ise ilgili milletvekiline gönderilecektir' diye sürdürdü.

OKULLAR HAYAT OLSUN

OKUL alanlarının, okul saatleri dışında da faaliyette bulunmasını amaçlayan 'Okullar Hayat Olsun' projesi için Ankara'da start verildi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,Vali Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin uygulanmasına ilişkin protokolü imzaladı. Bakan Dinçer imza töreninde, 'Türkiye'de 26 bin 600 okulda bilgisayar laboratuarı, okulların kütüphane ve bilgisayar laboratuarları birleştirilerek, girişe yakın yerde hizmete açılacak. Yani her mahalleye bir kütüphane, her mahalleye bir internet salonu açıyoruz. Böylece velilere çocuklarını internet kafelerden kurtarma imkanı vereceğiz' dedi. ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber