Kadınlar yaşadığı şiddet PTT ile duyuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arife Yıldız Ünal - PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği'ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında, şiddet gören kadınların yaşadıklarını yazdıkları mektupların PTT şubelerine konacak kutulara atılacağını, mektupların TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na iletileceğini söyledi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve BM Kadın ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği'ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında tasarlanan bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyası ''Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol'' teması altında yerel ve ulusal düzeyde bilinçlendirmeye katkı sağlamak için hazırlanan ''Biz de Varız'' bildirgesinin 15 Aralık 2011 tarihinde imzalandığını anımsattı.

Önemli bir projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Tural, PTT olarak ''Biz de varız'' dediklerini ve kurumun her türlü imkanını komisyon ve kadınların hizmetine sunduğunu belirtti.

İmzalanan protokolü bütün PTT şubelerine astıklarını anlatan Tural, mektupların üzerindeki gönderi flamalarına, ''daha adil bir dünya için yanımda ol'' yazacaklarını ve gönderileri bu yazıyla göndereceklerini söyledi.

Yılda 1 milyar tane mektup gittiğini, yani 1 milyar tanelik reklam yapılmış olacağını bildiren Tural, şubelerdeki televizyonlarda kampanyaya ilişkin programların yayınlanacağını ve şubelerde her ay işlem yapan 17 milyon kişinin bu reklamları izleyeceğini kaydetti.

Tural, şöyle konuştu:

''Kuruluşumuzca Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilen 8 Mart'ta, Türkiye'de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması konusunda 3 ayrı görselin yer aldığı toplam 15 milyon pul tedavüle sunuldu. Söz konusu pula ait tabakalar gömme zımbalı olarak hazırlandı. Kadına yapılan şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla 'Biz de varız', 'Daha adil bir dünya için yanımda ol' ve 'Kadınlar toplumun aynasıdır' sloganlarına pullarda yer verildi.''

Kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla el broşürleri dağıtacaklarını bildiren Tural, ayrıca şubelere yerleştirilecek yeni şikayet kutularına, şiddet yaşayan kadınların yaşadıklarını yazacakları notları atabileceklerini söyledi.

PTT şubelerine konulacak bu kutulara, şiddet gören kadınların yazdıkları mektupların TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na iletileceğini ifade eden Tural, ''Mektupları alan komisyon üyeleri, bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber