5 bölgenin çevre düzeni planlarına onay

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke topraklarının yüzde 26'sını kapsayan 5 bölgeye ilişkin çevre düzeni planlarını onayladı. Kentlerin yaşanabilirlik seviyesini artırmak için çalışmalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mekânsal planlama sistemini yeniden yapılandırdı. Bakanlık, bu planlarla birlikte ülke topraklarının yüzde 90'ının bütüncül mekânsal plan kararlarının ve alt ölçekli planlara esas olacak politika, strateji ve arazi kullanım kararlarının belirlendiği 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarını tamamladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mekansal planlamanın yeniden yapılandırılmasıyla çevresel sürdürebilirliği sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bayraktar ayrıca, kentlerimizin yaşanabilirlik seviyesini artırmak için tüm verilerin bundan sonra Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanılarak sorgulanacağını, denetleneceğini ve güncelleneceğini söyledi.

19 İLİN ÇEVRE DÜZENİ PLANI TAMAMLANDI

Bakanlık, Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır; Ardahan-Kars-Iğdır-Ağrı; Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli; Mardin-Batman-Siirt-Şırnak-Hakkari ve Yozgat-Sivas-Kayseri olmak üzere 19 ile ait çevre düzeni planları onaylandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2023 vizyonu doğrultusunda, yeni yatırımlar ve teşvikler dikkate alınarak sektörel planlar, il çevre düzeni planları ve bölge bazında yapılan çevre düzeni planlarındaki arazi kullanım kararlarında birlikteliğin ve devamlılığın sağlanmasına yönelik revizyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 15 planlama bölgesine ilişkin 1/100.000 ölçekli 'Çevre Düzeni Planı, Yapımı, Revizyonu ve Uyumlaştırılması Hizmet Alımı İşlerine' ait ihale süreci başlatıldı. 2014 yılı sonuna kadar ülke topraklarının tamamının çevre düzeni planının bitirilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber