Atalay: Yerel gazetelerin bayilerden satılabilmesi için çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel gazetelerin bayilerden satılabilmesi için arayışlar içerisinde olduklarını bildirdi. Atalay, BİK Manisa Şube Başkanı Kenan Tokgöz'ü ziyaret etti. Atalay burada, ilde yayınlanan yerel gazetelerin sahipleriyle biraraya geldi. Yaptığı konuşmada BİK'in şube sayısını önemli ölçüde artırdıklarını ve aralarında Manisa'nın da yer aldığı yeni şubeleri ziyaret ederek yerel gazetelerin sıkıntılarını yerinde tespit etmeye çalıştığını söyledi. Atalay, ziyaretlerinde kurumlarının ortaya koyduğu yeni çalışmalarla birlikte yerel gazete patronlarının, daha kaliteli gazete çıkarmak için gayret içinde olduklarını gözlemlediğini belirtti.

Gazetelerin niteliğine göre resmî ilan pastasını adil bir şekilde dağıtma çabası içerisinde olduklarını, bu noktada kaliteyi de arttırmak için bazı yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini aktaran Atalay, yerel gazetelerin resmî ilan alabilmeleri için gereken tiraj kriterlerinde iyileştirmeye gittiklerini söyledi. Şubelerinin bulunduğu yerler için 900'ü bayi satışı olmak üzere asgari bin olan gazete tirajının, 250'si bayi ve 250'si abone olmak üzere 500 tiraja çekildiğini hatırlatan Atalay, "Bunu iyileştirmemizin amacı, seviyeyi arttırmaya yardımcı olmaktır. Ne siz bizi kandırın ne biz sizi kandıralım." dedi.

BİK olarak yerel gazetelerin güçlenmesini ve daha çok kazanmasını istediklerini dile getiren Atalay, "BİK olarak size ilanlarımızı vermeye devam edeceğiz. Bunların sayısını çoğaltmaya gayret edeceğiz. Güçlenin, daha çok kazanın, böylece daha çok kazandırın. Gazetelerinizde nitelikli muhabir çalıştırın. Muhabir sayılarınızı arttırın. Bu iyi niyet çerçevesinde, 'Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz' sloganı ile yola çıktık. Amacımız sizlere yardımcı olmak." diye konuştu.

Atalay, toplantıya katılan bir yerel gazete sahibinin, gazetelerini satışa sunacak bayi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade etmesi üzerine bu sıkıntının farkında olduklarını ve çalışma yürüttüklerini söyledi. İlan için tiraj kriterini düşürürken bayi satışı ile abone satışı arasında bir denge olmasını istediklerini ve kriterlerini buna göre düzenlediklerini ancak abone satışı konusunda da bir kontrol mekanizması kurulması için çalışabileceklerini belirten Atalay, şunları söyledi: "Devir, abone satışlarına doğru gidiyor. Bundan sonra böyle bir değişim için çaba da harcayabiliriz. Abone listelerini kontrol eden bir mekanizmayı da hayata geçirebiliriz. Yerel gazetelerin bayilerden sağlıklı satılabilmesi için genel müdürlüğümüzde toplantılar yaptık, bu konuda da birtakım arayışlar içindeyiz. Sizler de tek yumruk olun, biraraya gelin. Birlikte hareket ederek kendi sorunlarınızı çözün. Sorunları çözemediğiniz yerde biz sizin her zaman yanınızdayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber