Boğaz'a 3. köprü projesi 3 yılda tamamlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprü için 3 teklifin yarıştığını belirterek, projenin 3 yılda tamamlanacağına dikkat çekti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün bir an yapılması gerektiğini belirterek, işe başladıktan 36-40 ay sonra hem yolu hem köprüyü bitirmek istediklerini bildirdi. Rize'de bulunan Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün ihale aşamasında sona gelindiğini belirtti. Yıldırım, 'Bu proje yap-işlet-devret projesi ile gerçekleştirilecek. 5 teklif geldi, ikisi elendi. 3 teklif yarışıyor. 5-10 gün içerisinde de hemen süratli bir biçimde sonuç ortaya çıkacak' dedi.

BİR AN ÖNCE YAPILMALI

3. köprünün önemine değinen Yıldırım, 'Süratle en uygun teklif belirlenip, bir an önce sözleşmesini yapıp başlamak istiyoruz. Artık gerek batıdan doğuya, doğudan batıya transit trafik, gerekse İstanbul içi trafik günden güne ağırlaşmaya başladı. Bir an önce bu köprünün yapılması icap ediyor. Hedef işe başladıktan itibaren 36-40 ay civarında bir sürede yani 3 sene diyebiliriz. Bu sürede hem yolu hem köprüyü bitirmek istiyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber