Kars'ta Gençlik Haftası etkinlikleri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Kars Belediyesi, Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı Koordinatörlüğü ve Kent Konseyi tarafından Mesut Yılmaz Parkı'nda program düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programa Kars Vali Yardımcısı Ünal Coşkun ve çok sayıda memur ve vatandaş katıldı. Önceki gün kitap okuma kampanyası ile başlayan gençlik haftası programı Kars'ın sevilen müzik gruplarından Grup Nida tarafından gerçekleştirilen canlı müzik, Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından Tiyatro gösterisi ile şair ve yazar Serkan Türk'ün ?Şiir ve Söyleşi? programı yapılarak son buldu.

Proje Koordinatörü Mustafa Nuri Sungur, Gençlik haftası dolayısıyla Toplum Gönüllüleri Vakfı öncülüğünde ve Kars Belediyesi'nin katkılarıyla çok güzel bir program yaptıklarının altını çizerek, ?Bizler alternatif olarak içeriğini kendimizin belirlediği bir program düzenledik. Biz gençlik haftasını böyle kutlamak istiyorduk böyle kutladık?dedi.

Gençlik haftasının Kars'ta ilk defa festival gibi kutlandığını belirten Sungur; ?Festival gibi biz kutlama organize ettik. Belki mükemmel bir organizasyon çıkaramadık ama genciyle yaşlısıyla herkesin halay çektiği, herkesin tiyatro izlediği, herkesin şiir dinlediği bir program çıkardık ortaya. Düzenlenen gençlik haftası programını çocuk, genç ve yaşlı herkes katıldı? diye konuştu.

Şiir ve söyleşi ile programı daha da güzelleştiren şair ve yazar Serkan Türk programla ilgili açıklamada şunları söyledi:

?Kent kültürünün gelişimine üniversite öğrencilerinin büyük katkı yaptığını düşünüyorum. Özellikle gelişmekte olan üniversitelerin çeşitli kulüplerinin düzenlediği bu tür programlara katılmayı seviyorum. Meraklı arkadaşlarla edebiyat konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak benim için de büyük keyif. Daha çok bu tür etkinliklerin tekrarlanması, yenilerinin yapılmasına olanak verecek sponsorlar bulunması kentin sosyal hayatına hareket katacaktır. Üniversitesi olan kentlerin öğrencileri besleyici faaliyetlerini çoğaltabilmesi birkaç öğrencinin özel çabasına bağlı olmamalı sadece. Okul yönetimleri, yerel yönetimler ve çeşitli kurumların bu tür etkinlikleri desteklemesi çok önemli.?

Katkılarından dolayı Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a teşekkür eden Sungur, ?Başkanımız Nevzat Bozkuş, gençlerin yapmış olduğu bütün projelere destek oluyor. Gençlere vermiş olduğu değeri bir kez daha görmüş olduk. İnanıyoruz ki gelecek yıl düzenleyecek olduğumuz gençlik haftası programı büyük festivaleri aratmayacak. Kars belediye başkanımızın desteğiyle en güzelini yapacağımıza eminiz.?ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber